De leergang Reliability en Maintenance biedt unieke kansen voor Bruneller Laura Mars

Bruneller Laura Mars

Laura Mars volgt de leergang Reliability & Maintenance en is werkzaam op het project Waardegedreven Onderhoud Uiterwaarden. “Dit project brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee, maar is daardoor vooral een leuke uitdaging.”

Reliability & Maintenance

“Nadat ik zelf contact had opgenomen met Brunel, kon ik vrijwel direct aan de slag. In de leergang Reliability & Maintenance is er om de week les en krijgen we tools aangereikt om toe te passen in het werk. Procestechnieken, maar ook soft skills. Bijvoorbeeld hoe je als maintenance engineer met de juiste mensen aan tafel komt om problemen op te lossen. Het is een diverse groep van net afgestudeerde mensen zoals ik en ervaren medewerkers van bijvoorbeeld de technische dienst die nieuwe dingen willen leren. Zo kunnen we ook elkaar inspireren. Voor mij is dit een fijne toevoeging aan de theorie die ik heb geleerd aan de TU Delft. Met deze leergang sta ik steviger op de werkvloer.

LEES HIER OVER DE MAINTENANCE LEERGANG

Waardegedreven Onderhoud Uiterwaarden

Nu zit ik op een project bij Brunel, het project Waardegedreven Onderhoud Uiterwaarden. Daarin werken we samen met Dura Vermeer om de uiterwaarden op een duurzame manier te onderhouden. Met een divers team van onder andere assetmanagers, omgevingsmanagers en een ecoloog. We bevinden ons nog in de opstartfase, maar mijn eerste indruk is heel positief en precies wat ik ervan had verwacht. Het is een groot project waar veel vanaf het nulpunt bepaald moet worden. Dit project brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee, maar is daardoor vooral een leuke uitdaging.

Laura Mars: “Predictive maintenance is een trend. Met sensoren en simulatiemodellen kunnen we voorspellen wat er kapot kan gaan. Dat scheelt kosten en daarom is daar steeds meer oog en budget voor.”

Grote complexe puzzel

Tijdens mijn afstuderen bij Duyvis ben ik er pas achter gekomen dat ik onderhoud zo interessant vind. Daarvoor dacht ik altijd dat ik meer van het product ontwerpen was dan van de grote machines. Maintenance is een belangrijk deel van het productieproces, het moet goed op orde zijn. Anders kun je je fabriek nog zo goed optimaliseren, maar dat heeft dan weinig zin. Bij maintenance heb je te maken met de dagelijkse gang van zaken. Je kijkt mee met nieuwe ontwikkelingen, zoekt naar oorzaken van storingen en maakt het onderhoud efficiënter. Dit zorgt voor een divers pakket van werkzaamheden. Het is net een grote complexe puzzel.

Predictive Maintenance

De dingen systematisch en pragmatisch aanpakken, daar hou ik van. Want ik begrijp het systeem achter de machine. Reliability kijkt vooral naar langetermijnoplossingen en maintenance naar kortetermijnoplossingen, zoals storingen. De grote technische ontwikkelen op dat gebied zijn interessant. Predictive maintenance is bijvoorbeeld een trend. Met sensoren en simulatiemodellen kunnen we voorspellen wat er kapot kan gaan. Dat scheelt kosten en daarom is daar steeds meer oog en budget voor.

MAAK KENNIS MET DE MAINTENANCE COMMUNITY

Maintenance Community

Het fijne van Brunel vind ik de begeleiding, de afwisseling in projecten en de mogelijkheid om me te ontwikkelen. De Onboardingdag was al meteen heel nuttig. Net als de voorbereiding op de kennismakingsgesprekken waarmee mijn consultant me ondersteunde.

Daarnaast maak ik onderdeel uit van de Maintenance Community. Dat is een eigen netwerkgroep binnen Brunel. Binnenkort gaan we met elkaar naar het Formule-1 Experience Center. Verder zijn er kennissessies en trainingen, zoals de Maintenance Leergang. Zo leer ik meteen collega’s kennen en hoor ik hoe het er op andere projecten aan toe gaat. Iedereen hier is net zo leergierig als ik. Dat vind ik fijn.

Hierna wil ik misschien een project doen richting de voedselsector. Maar het kan zomaar anders lopen. Dit is een geoorloofde manier van job hoppen en overal naar binnen kijken.”