Brunels leergang Projectmanagement is een verdieping van je technische skills

Dirk-Jan Euverman

Bruneller Dirk-Jan Euverman neemt deel aan de leergang Projectmanagement. Een mooie verdiepingsslag op zijn studie Industrieel Productontwerpen. Lees hier hoe Dirk-Jan de opleiding ervaart, hoe hij de allerlekkerste ijssmaken ontwikkelt en hoe hij bijdraagt aan een duurzamere wereld dankzij zijn baan bij een windmolenbedrijf.

Leergang Projectmanagement

“Ik was een paar maanden in dienst bij Brunel als Mechanical Engineer, toen mijn consultant vroeg of ik interesse had in de leergang Projectmanagement. In eerdere functies had ik al kennisgemaakt met projectmanagement , maar ik ben leergierig en het leek me interessant en leerzaam om mee te doen. Mijn functie is puur technisch; ik moet technisch beoordelen of iets goed is. Nu leer ik ook over bijvoorbeeld de planning van projecten en hoe je ervoor zorgt dat je informatie tijdig krijgt. De uitwisseling met andere Brunel-collega’s in de opleiding vind ik heel waardevol. Zij werken soms in een totaal andere omgeving. Het is erg leerzaam om te horen hoe zij in bijvoorbeeld een productieomgeving omgaan met de factoren tijd, budget en hygiëne.

 

Lees hier alles over de leergang Projectmanagement

Windmolens

Ik werk nu bij een bedrijf dat de windmolens installeert in het windmolenpark voor de kust van Scheveningen. Dat gebeurt met een schip, binnenkort ga ik mee aan boord om te zien hoe het werk er daar aan toegaat. Meestal werk ik vanuit het kantoor in Rotterdam, maar ook regelmatig bij de scheepswerf op de Maasvlakte, waar we onze schepen en de apparatuur voor de installatie van windmolens onderhouden. Ik vind het fijn dat mijn werk afwisselend is. Kleine stukjes van een grote puzzel oplossen, dat geeft mij voldoening. Verder vind ik het inspirerend om met mensen uit verschillende culturen om te gaan. Dat was ook zo in Zuid-Korea waar ik twee jaar heb gewerkt; ik pas me makkelijk aan.

Industrieel Productontwerpen

Hiervoor deed ik een creatieve opleiding; ik heb industrieel productontwerpen gestudeerd.

Daar leerde ik hoe een product in elkaar zit en hoe je het beter en mooier kunt maken. Toch ben ik uiteindelijk voor de techniek gegaan, maar die creatieve manier van denken komt wel van pas in mijn huidige werk. Naast standaard manieren om iets te repareren, kun je kijken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties. In mijn vrije tijd help ik een Iraanse vriend met zijn ijsfabriek: nieuwe smaken ontwikkelen, de fabriek optimaliseren en teksten schrijven voor zijn website.

 

Volg Brunel op Instagram

Werken bij Brunel

Brunel is goed voor haar personeel, het draait hier echt om de mensen. Zo is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en dat vind ik belangrijk. Daarbij vind ik het mooi dat Brunel bijdraagt aan de implementatie van waterstof en naar de toekomst kijkt. Mede daarom heb ik mijn contract onlangs verlengd.”