Richelle Nijland over het Excellence Programma van Brunel: “Dat ik dit heb mogen doen was echt een mooie kans”

Bruneller Richelle Nijland

Het Excellence Programma van Brunel geeft getalenteerde Brunellers de kans om een kijkje in de keuken te nemen van Brunels directieteam, mee te denken met de bedrijfsstrategie en zichzelf te ontwikkelen dankzij een inspirerend programma. Richelle Nijland - Change en Programma Manager bij Brunel- nam deel aan editie 2022. Richelle: “Dat ik dit heb mogen doen, was echt een heel mooie kans. Het heeft ervoor gezorgd dat ik met nog meer energie aan de slag ben gegaan!”

Verbinding

Richelle: “Ik werk al bijna tien jaar bij Brunel: ik begon mijn loopbaan als accountmanager IT. Daarna werkte ik vier jaar lang als Managing Consultant en inmiddels werk ik als Change en Programma Manager. Ik was dan ook echt heel verrast toen ik hoorde dat ik deel mocht nemen aan het Excellence Programma.

Na het volgen van dit programma voelde ik me nóg meer verbonden met Brunel. Dat heeft vooral met twee aspecten te maken: met de geweldige groep mensen waarmee ik dit programma heb mogen doorlopen en met de inhoudelijke verdieping.”

Verdieping

“Na tien jaar weet je natuurlijk al best veel van de organisatie. Ik heb verschillende rollen gehad, waardoor ik diverse kanten van het bedrijf heb ervaren. Maar door het volgen van het Excellence Programma heb ik - dankzij de masterclasses en brainstormsessies- nog meer inzicht in de visie en strategie van het directieteam gekregen. En ik heb een beter beeld van wat er allemaal speelt bij mijn “Excellence-collega's”, omdat er vanuit iedere organisatietak mensen vertegenwoordigd zijn en van wat er speelt in de business. Deze kennis neem ik vervolgens mee in mijn werk, waardoor ik collega’s uit de business nog beter kan helpen met hún volgende stappen.

Mensen bij Brunel

“Zoals ik al zei: de mensen met wie ik deelnam aan het programma waren ook van grote waarde. Niet alleen is het voor je dagelijks werk prettig als je mensen goed leert kennen en korte lijntjes met elkaar hebt. Het was ook gewoon heel leuk. We hebben zoveel lol met elkaar gehad.

Naast het mooie inhoudelijke programma, hadden we ook een Surprise Fun-dag in Amsterdam. In de VR-reality room heb ik echt doodsangsten uitgestaan toen ik over een richel van een wolkenkrabber liep. Levensecht, ik heb zo hard gegild én gelachen. Daarna hebben we gevaren over de grachten en de dag afgesloten met een rijsttafel.

Dankzij dit soort dagen krijg je echt verbinding met elkaar. Je wordt hechter met mensen met wie je niet dagelijks werkt en dat is zoveel waard.”

Vertel me meer over Brunel

Bruneller Richelle Nijland

Dat ik dit heb mogen doen, was echt een heel mooie kans. Het heeft ervoor gezorgd dat ik met nog meer energie aan de slag ben gegaan!

Botsen met de baas

“Een programma als dit maakt je inhoudelijk sterker. Zo hadden we tijdens één van de eerste bijeenkomsten een sessie met onze CEO, Jilko Andringa. Ik raakte in een inhoudelijke discussie met hem over de community’s bij Brunel en wilde ik hem overtuigen van mijn gelijk.

Toen bleek dat zijn visie toch de juiste was, zette dat me aan het denken en daagde het me uit om mijn aannames en overtuigingen onder de loep te nemen. Hier werd ik echt door gechallenged en dat vind ik zo bijzonder aan dit programma: de lijnen zijn kort, er is ruimte om je inzichten te delen en een echt gesprek met elkaar aan te gaan.”

Alumni-event

“We sluiten het programma af met een bijzonder alumni-event op 16 december. We nodigen de deelnemers van de afgelopen jaren uit om onze geleerde lessen met ze te delen. Ook hebben we een inspirerende spreker op het programma staan, die de oud-deelnemers echt met een wow-gevoel naar huis zal laten gaan. Hetzelfde wow-gevoel dat ik heb na dit programma. Dat ik dit heb mogen doen, was echt een heel mooie kans. Het heeft ervoor gezorgd dat ik met nog meer energie aan de slag ben gegaan!”