Het Brunel-gevoel van...een Software Trainee

Ken je dat? Je bent klaar met studeren, de wereld ligt aan je voeten maar je weet niet wat je moet kiezen. Bovendien wil je je nog niet vastleggen, want hoe kun je nu weten waar je over vijf jaar staat? Gelukkig is er een alternatief, ontdekte ook Romy. Zij koos voor het Software Traineeship van Brunel en leert gaandeweg waar ze naartoe wil groeien. ‘Ik vond programmeren echt heel tof’, vertelt ze, ‘Complexe problemen oplossen, dit verwerken in een applicatie en deze vervolgens ook testen.’ Hoe Romy haar tijd als Trainee bij Brunel heeft ervaren? Dat lees je hier.

Hoe ben je bij Brunel terechtgekomen?

‘Voor high potentials gaan er heel wat deuren open. Maar ja, wat als je niet weet welke keuzen de juiste is? Tijdens mijn opleiding Software Engineering heb ik zowel de technologiekant als de businesskant van mijn vak kunnen verkennen, maar ik wist nog steeds niet welke kant ik op wilde. Wat voor mij de doorslag gaf om voor Brunel te kiezen, was de persoonlijke benadering. Dat dit goed bij mij past, merkte ik al in de eerste gesprekken. Nu, tijdens het Software Traineeship, zie ik dat ook terug. Ook al ben ik niet vaak op het Brunel-kantoor te vinden, ik heb toch heel regelmatig contact met mijn Consultant en mijn Coach. Bij hen kan ik altijd terecht met vakinhoudelijke en zakelijke vragen; een heel groot pluspunt!’

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

‘Hoe cliché het ook mag klinken: ik bevind me wel in een mannenwereld ja. Die samenwerking vind ik trouwens wel prettig moet ik zeggen, want mannen zijn meestal wel duidelijk en er is veel minder gedoe. Geen grijs; alleen zwart en wit, net zoals bij programmeren eigenlijk. Op de middelbare school was dat ook al zo, toen ik als enige meisje koos voor Wiskunde B. Maar ik voel me nu echt one of the girls hoor, want het feit dat ik vrouw ben werkt ook in mijn voordeel… Als vrouw denk je toch anders, je legt andere verbanden en verbindingen. Wat dat betreft kun je sámen zo veel meer bewerkstelligen!’

Wat vind je van de opleidingsmogelijkheden die Brunel biedt?

‘Het Software Traineeship van Brunel is voor mij de ideale oplossing. Ik zie het eigenlijk als een extra studiejaar, want ik mag nog een jaar doorstuderen! Als Trainee verdiep ik me verder in Java en C# én help ik tegelijkertijd met de softwareontwikkeling bij een verzekeraar DELA, een interessant bedrijf. Dit alles onder begeleiding van een vakinhoudelijke Coach van Brunel, wat wil je nog meer! Ik mag alle boeken bestellen die ik nodig heb, en er is een aanzienlijk ontwikkelbudget om bijvoorbeeld aanvullende certificaten te behalen.’

Welke toekomstplannen heb je als Software Trainee?

‘Tijdens het Software Traineeship van Brunel heb ik al goed kunnen ontdekken waar ik goed in ben en wat bij me past. Wellicht dat ik straks meer de kant van Data Science op wil gaan, of me meer wil gaan verdiepen in de verschillende programmeertalen en methodieken; de tijd zal het leren. Ik ben overigens via Brunel ook al gecertificeerd als Scrum Master en op het gebied van Java. Wat mij betreft blijf ik me bij Brunel ontwikkelen in de richting die bij mij past, nu én in de toekomst.’