Het Brunel-gevoel van…een Development Engineer

Het Brunel-gevoel van…een Development Engineer

Na het afronden van haar master Communicatie- en Informatiewetenschappen bleef deze Tilburgse in haar Utrechtse studio wonen. Je zou haar met recht een foodlover kunnen noemen, want gezonde voeding bereiden én eten is wel aan haar besteed. Haar vrije tijd besteedt ze het liefst aan reizen, thuis kijkt ze graag Formule 1-wedstrijden en ze doet óók nog vrijwilligerswerk. Hoe ze de sprong maakte van IT-Trainee naar Development Engineer? Bruneller Danique vertelt haar verhaal.

Hoe ben je bij Brunel terechtgekomen?

‘Tijdens mijn master volgde ik het vak Media Interaction. Samen met mijn medestudenten maakte ik toen interfaces voor apps, en vervolgens onderzochten we hoe we die konden optimaliseren voor de klant. Mijn interesse in informatietechnologie was geboren! Via Brunel kreeg ik de kans om me hier verder in te ontwikkelen. Toen ik eenmaal mijn Scrum-certificaat op zak had, wilde ik heel graag Agile werken in een Scrumteam. Deze voorkeur besprak ik natuurlijk met mijn Consultant.’

Hoe ziet jouw functie eruit?

‘Ik startte met het ABN AMRO IT Talent Programme van Brunel en groeide al snel door van Trainee naar Development Engineer. Ik werk nu dus in een Scrumteam bij ABN AMO en vervul daar de rol van Service Analyst. Een baan als deze is precies wat ik zocht, en het was voor mij een hele verrassing dat ik dit uiteindelijk vond bij een bank! Vanwege mijn Brabantse roots ging ik er namelijk vanuit dat ik op de High Tech Campus in Eindhoven terecht zou komen. Mijn eerste gesprek bij ABN AMRO overtrof al mijn verwachtingen: er heerst echt een Agile mindset, van hoe het gebouw is ingericht tot hoe er gewerkt wordt.’

Waar ben je het meest trots op?

‘We werken in kleine teams; dat is nodig om flexibel en snel te kunnen werken. Sinds kort zit ik in een vrij nieuw team van vijf personen. Eén collega werkt offshore in India. Mijn vorige team was heel hecht, in mijn nieuwe team zie ik wat dit betreft nog wel kansen. Ik ben goed in het verbinden van mensen en zet me altijd in om het teamgevoel te versterken. Omdat ik veel reiservaring heb, kan ik me goed vinden in de gebruiken van diverse culturen: waar sommige Nederlanders nog weleens de mentaliteit hebben van ‘werken en weer naar huis’, vinden onze collega’s uit India een persoonlijke band veel belangrijker. Daar ga ik graag in mee!’

In hoeverre leeft de community-gedachte bij jou?

‘Vanaf het begin komt mijn Trainee-groepje van vijf iedere week samen. We nemen dan echt de tijd om te bespreken waar we tegenaan lopen. Het is heel prettig om successen, tips en ervaringen te delen en natuurlijk ook om vragen aan elkaar te stellen en feedback te vragen. Zo heb je echt het gevoel dat je het samen doet, waardoor je veel meer bereikt.‘

Wat vind je van de opleidingsmogelijkheden die Brunel biedt?

‘Het ABN AMRO IT Talent Programme van Brunel is echt een aanrader: ik leer ontzettend veel dankzij dit Traineeship. Zowel op persoonlijk, professioneel als werkinhoudelijk vlak. Elke zes weken spreek ik mijn eigen Consultant en de HR-Consultant vanuit Brunel over mijn voortgang. Met mijn Scrum Master van ABN AMRO neem ik iedere week door hoe het gaat. Bij ABN AMRO krijgen we trainingen aangeboden in het kader van de Service Oriented Architecture en IIB10, over de toolkit waar we mee werken. Daarnaast gaan we dit jaar ons DevOps- en Scrum Master-certificaat behalen. Vanuit Brunel krijgen we dan ook nog softskill-trainingen, over onder andere feedback geven, persoonlijk leiderschap en presentatievaardigheden. Als ik dan uiteindelijk kan doorgroeien naar de functie van Scrum Master, zou dat helemaal geweldig zijn.’

ABN AMRO IT Talent Programme