''Dankzij hybride werken kan ik ambitie en ouderschap prima combineren''

Bruneller Marieke Gouka

Marieke Gouka is Team Lead Content in het marketingteam van Brunel én is single mom van twee jonge kinderen. Het combineren van deze twee rollen is een uitdaging, die vooral mogelijk wordt gemaakt dankzij hybride werken. Marieke: “Dankzij hybride werken, kan ik ambitie en ouderschap prima combineren."

Hybride werken

Marieke: “Ik heb in het verleden vaak gedacht dat vier dagen per week werken te veel zou zijn. Niet alleen voor mijzelf, maar vooral ook voor mijn kinderen. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij hun levens. Er uit school te zijn om hun verhalen aan te horen. In de tijd dat werken betekende dat je alle dagen naar kantoor toe moest, zou dit een uitdaging zijn geweest. Maar dankzij hybride werken, kan ik ambitie en ouderschap prima combineren.

 

Volg Brunel op Instagram

Heel eerlijk: als ik niet thuis had kunnen werken, had ik deze functie niet kunnen vervullen. Mijn kinderen zijn de helft van de week bij mij en de andere helft van de week bij hun vader. Dat betekent in ons geval dat ik ze drie dagen per week naar school breng. Met de files die de laatste maanden in al hun glorie weer terug zijn, kan ik niet voor 09:30 uur op kantoor zijn. Terwijl ik als ik thuiswerk gewoon om 08:30 uur aan het werk kan gaan.

Flexibiliteit

Drie dagen per week draai ik reguliere werkdagen: twee dagen vanaf kantoor en de derde dag vanuit huis. Maar op maandag klap ik om 14:30 uur de laptop dicht en sta ik op het schoolplein om mijn kinderen op te halen. Dan is mijn aandacht ook echt voor hen. De uren die ik dan niet maak, haal ik op een later moment in. Soms 's avonds, soms later in de week of op woensdagochtend. Juist die flexibiliteit maakt het een goed werkbare constructie.

“Ik heb in het verleden vaak gedacht dat vier dagen per week werken te veel zou zijn. Niet alleen voor mijzelf, maar vooral ook voor mijn kinderen.”

 

Uitdagingen van het ouderschap

Ondanks dat het allemaal goed geregeld is zo, is het ook wel eens puzzelen hoor. Een ziek kind? Daar gaat je schema. Een vergadering die uitloopt; tsja dan moet ik toch echt op een gegeven moment naar huis om de oppas af te lossen. Dat blijven toch ook gewoon de uitdagingen van het ouderschap. Maar de mogelijkheid om thuis te werken heeft het wel allemaal een stuk makkelijker gemaakt.

Thuis versus Teams

Voor mij is de combinatie van thuiswerken en de dagen op kantoor van grote waarde. Tijdens de kantoordagen overleg ik veel met collega's, stem ik af met de andere team leads en brainstorm ik met het contentteam. Creativiteit ontstaat een stuk beter als je met elkaar in een ruimte zit dan wanneer je elkaar via Teams ontmoet. Thuis heb ik de rust om te schrijven, om plannen uit te werken.

Ondanks alle narigheid die corona gebracht heeft, is hybride werken wél een heel positief gevolg ervan. Dankzij de flexibiliteit die het heeft opgeleverd, klopt mijn werk-privé balans een stuk beter dan voorheen.”