Bouwstenen voor de toekomst

Je carrière uitstippelen. Dat is niet altijd even gemakkelijk en soms best lastig. Je zoekt naar opportuniteiten en probeert de kansen te grijpen die je krijgt.

Sander

Grafisch Designer

Sander komt uit Nederland. Hij greep zijn kansen en bouwde aan zijn toekomst in België als creatief ontwerper. De vraag dringt zich dan ook op, wat dreef Sander in hemelsnaam om naar België te komen? Sander werkt sinds 2017 voor Brunel bij Pfizer en schreef over hoe hij een mooie mix in België en bij Brunel vond.

Wat doet een Nederlander in België?

““Wat doet een Nederlander in België?”, dat is een vraag die mij nog steeds regelmatig wordt gesteld.

Het is 14 jaar geleden sinds ik van Nederland naar België verhuisde. Mijn accent is grotendeels verdwenen en mijn taalgebruik is aardig verrijkt met Vlaamse, Brusselse en Waalse (kracht)termen. Inmiddels loopt ook mijn eigen klein Belgische nageslacht rond in de vorm van Arthur, ons zoontje van 2,5 jaar oud.

Toch blijf ik nog steeds in de ogen van mijn vrienden, mijn buren en collega’s ‘d’n ‘Ollander’.

Dat ik steeds dezelfde vraag krijg, vind ik niet erg. Ik ben dan ook een Nederlander en ik ben daar trots op.  Ik supporter voor het Nederlandse voetbalelftal (als ze mee mogen doen), hang de vlag uit op Koningsdag en geniet van de Nederlandse culinaire hoogstandjes als een broodje kroket of drop (leve de Albert Heijn).

Ondanks alles, is België is mijn thuis. Ik woon en werk hier graag, houd van de mensen en geniet van het leven hier.”

Wat doet een creatief grafisch ontwerper bij een farmabedrijf?

"Met voorgaande vraag beantwoordt, popt regelmatig de tweede vraag op: “Wat doet een creatief grafisch ontwerper in godsnaam bij een farmabedrijf?

Klopt. Wat doet een creatief ontwerper bij een farmabedrijf? Alvorens ik afreisde naar België werkte ik als grafisch ontwerper bij reclamebureaus en bij een grote platenmaatschappij. Sinds ik in België werk ben ik er in geslaagd exclusief te werken in de farmaceutische industrie.

Je zal vast denken: “Wat een vreemde keuze, na reclamebureaus en een platenmaatschappij.”

Eigenlijk ben ik er per toeval in deze industrie terecht gekomen. Destijds wilde ik graag samenwonen met mijn toenmalige Belgische relatie. Op dat moment werd ik ook benaderd om voor een farmaceutisch bedrijf te komen werken in Brussel. Als creatief ontwerper niet meteen de meest logische keuze en al helemaal niet als men werkzaam was in een industrie die voor de buitenwereld een hoog “seks, drugs en rock-‘n-roll” gehalte heeft; de muziekindustrie. (Verhalen genoeg daarover, maar dat is voor een andere keer ;-) )

Toch leek het mij leuk om op een andere manier met m’n creativiteit om te gaan, en zag een uitdaging in de strikte, gereglementeerde wereld van deze, voor mij, nieuwe wereld. 
Mijn manager van de platenmaatschappij waar ik werkte, steunde mij volledig in mijn keuze, met de wijze woorden: “cd’s worden er over 10 jaar niet meer gemaakt, maar pillen zullen we altijd blijven slikken.”

Nu, zoveel jaar later, is dit nog steeds voor mij een motivatie om deze job in deze industrie te blijven doen. Samen met mijn collega’s in deze industrie, zorgen wij er dagelijks voor dat de wereld waarin we leven een stukje beter wordt door deze te voorzien van levensreddende medicatie."

Creatief zijn houdt zoveel meer in dan enkel wat kleurpotloden en een canvas

""En dat “creatieve”? 
Creatief zijn houdt veel meer in dan met een blank canvas en wat kleurpotloden iets te creëren. Dat blanke canvas bestaat in alle functies en creatief zijn we allemaal. Door dagelijks in nieuwe situaties terecht te komen en hiermee om te kunnen gaan moet eenieder van ons wel creatief zijn.

Met deze creativiteit krijgen we ook dagdagelijks als consultant te maken bij Brunel. Allemaal komen we op ons project in contact met nieuwe mensen, nieuwe situaties en nieuwe uitdagingen. 

Momenteel werk ik op een project bij één van Brunels grote farmaceutische klanten, maar wellicht in de toekomt in één van de andere bedrijfstakken van Brunel. Ik ben enorm nieuwsgierig hoe ik mijn ervaring en creativiteit kan ontwikkelen in andere richtingen. Net dat is het enorme voordeel van projectsourcing.  De flexibiliteit om creatief te zijn."

Net dat is het enorme voordeel van projectsourcing. De flexibiliteit om creatief te zijn.

Sander 

"In ieder geval blijft deze “Ollander” nog wel even in België."

Ben je net zoals Sander op zoek naar flexibiliteit in je creativiteit? Dan is projectsourcing bij Brunel op je lijf geschreven.

Bekijk gauw onze openstaande vacatures