Het Brunel-gevoel van…een Inclusiviteitsmanager

Het Brunel-gevoel van…een Inclusiviteitsmanager - Brunel

Zijn roots liggen in Eindhoven maar inmiddels is hij geworteld in Woerden. Hij wist al vroeg welke kant hij professioneel gezien op wilde, want na zijn opleiding tot Jurist heeft hij altijd in de juridische dienstverlening gewerkt. Met succes, en bij zijn vorige werkgever vervulde hij verschillende juridische managementfuncties. Hier deed hij ook al ervaring op met het aannemen en begeleiden van werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. In zijn vrije tijd is hij actief betrokken bij de hockeywedstrijden van zijn kinderen, daarnaast trekt hij graag een sprintje in het zwembad of op zijn racefiets. Maak kennis met Frans Hellings, Inclusiviteitsmanager bij Brunel!

Hoe ben je bij Brunel terechtgekomen?

Hierin heeft de kracht van een goed netwerk een belangrijke rol gespeeld. Nadat duidelijk werd dat het project bij mijn vorige werkgever ten einde liep, kwam ik in contact met Brunel. In het verleden heb ik vaker Juristen van Brunel ingehuurd, en nu leverde dit contact mij een oriënterend gesprek bij een kop koffie op. Al snel werd de vacature voor Inclusiviteitsmanager onderwerp van gesprek.

Hoe ziet jouw functie eruit?

Als Inclusiviteitsmanager houd ik me bezig met alles wat te maken heeft met inclusief ondernemen en social return. De Participatiewet schrijft voor dat een bepaald percentage van de medewerkerspopulatie van overheden of bedrijven moet bestaan uit werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. Dit betekent dat er in aanbestedingen of contracten standaard als voorwaarde wordt opgenomen dat 5% van de gerealiseerde omzet moet zijn ingevuld door werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen de ene sector is dat misschien wat makkelijker te realiseren dan bij de andere, maar voor alle businesslines zijn er mogelijkheden.

Waar ben je het meest trots op?

Het in dienst nemen van werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt levert een gezonde en diverse arbeidspopulatie op. Door een organisatie inclusiever te maken, beïnvloed je de dynamiek op een positieve manier. Daarnaast vind ik het natuurlijk iedere keer weer heel mooi als we erin slagen om iemand met afstand tot de arbeidsmarkt een duurzame baan te bieden. Wat dat betreft past dit ookperfect bij de Passion for People-kernwaarde van Brunel. In mijn rol als Inclusiviteitsmanager bouw ik deskundigheid op, adviseer ik de organisatie over alles wat met social return te maken heeft, bouw ik aan mijn netwerk en zorg ik ervoor dat de bijbehorende financiële administratie op orde is.

In hoeverre leeft de community-gedachte bij jou?

De community’s zijn voor mij een nieuwere vorm van teams waarin je met elkaar kennis kunt delen of ervaringen kunt uitwisselen. Een mooi hulpmiddel dus om in contact te komen met ander Brunellers. Inclusief ondernemen en social return zijn begrippen die nog weleens om wat om toelichting vragen. Tegelijkertijd heeft Brunel hier al ervaring mee, dus ik zie mogelijkheden om deze zaken via een community bij elkaar te brengen.

Wat vind je van de opleidingsmogelijkheden die Brunel biedt?

Ik vind dat Brunel ruime opleidingsmogelijkheden biedt. Er is een grote keuze aan opleidingen en trainingen die je kunt volgen, zowel op inhoud als op het vlak van vaardigheden. De uitgebreide eLibrary biedt ook nog eens veel stof voor zelfstudie. Dat leren en jezelf (blijven) ontwikkelen bij Brunel belangrijk wordt gevonden, wordt hiermee nog eens extra onderstreept.