Het Brunel-gevoel van…een Medewerker Direct Herstel Particulieren

Het Brunel-gevoel van…een Medewerker Direct Herstel Particulieren

Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en heeft na het Conservatorium van muziek zijn beroep gemaakt. Tussen alle optredens, concerten en drumlessen door vond hij ook nog tijd om zich te bekwamen in het poolbiljarten én om zich te kwalificeren als duikinstructeur. Inmiddels woont hij alweer enige jaren met vrouw, zoon en dochter in Breda en zoals dat soms gaat, begon het te kriebelen bij Maarten Poirters. Hij was op zoek naar nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden, een nieuwe carrière misschien wel. Nu is hij Medewerker Direct Herstel Particulieren. Hoe dat bevalt? Maarten vertelt!

Hoe ben je bij Brunel terechtgekomen? 

‘Het wordt steeds moeilijker om als freelancer in de kunst- en cultuursector voldoende werk en dus inkomen te genereren. Ik merkte dat ik steeds meer behoefte kreeg aan meer vastigheid wat dat betreft. Daarnaast was ik al een tijdje toe aan iets nieuws, iets anders, eventueel weer studeren… En zo kwam ik uit bij de financiële sector: ik houd van contact met mensen maar ook van cijfers, regels en analyseren. Een vriend, die zelf bij een bank werkt, adviseerde me om contact op te nemen met Brunel. En toen ging het snel. Ik werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en kon vervolgens al heel snel starten als Medewerker Direct Herstel Particulieren bij een bekende bank!’

Hoe ziet jouw functie eruit?

‘Van maandag tot en met donderdag werk ik voor Brunel, zodat ik op vrijdag drumles kan blijven geven. Bij de bank werk ik op de afdeling Bijzonder Beheer Direct Herstel. Hier proberen we in een zo vroeg mogelijk stadium mensen met een betalingsachterstand te helpen. We gaan met mensen in gesprek, brengen hun financiële situatie in kaart en kijken vervolgens of we tot een passende, structurele oplossing kunnen komen. Inmiddels coördineer ik ook de dagelijkse werkzaamheden in mijn team. Direct Herstel is een vrij nieuwe afdeling waardoor er nog regelmatig iets verandert qua aanpak en beleid. Het is een leuke, afwisselende baan!’

Waar ben je het meest trots op?

‘Het was voor mij best een gok, om voor het eerst in mijn leven in loondienst te gaan. Het is gaaf om te merken dat ik iets totaal anders ook heel leuk vind en dat ik er nog goed in ben ook. Dit krijg ik ook terug van mijn Consultant en van mijn leidinggevenden bij de bank. Op dit moment heb ik dus een hele mooie combinatie van werken bij de bank en werken als muzikant/docent. Ja, ik ben eigenlijk best trots op mezelf.’

Hoe ervaar jij het klantcontact bij Bijzonder Beheer?

‘Als professioneel muzikant en muziekdocent heb ik altijd veel contact gehad met mensen, en dat is me altijd erg goed bevallen. Dat zocht ik dus ook zeker in een nieuwe functie. Bij de bank heb ik dagelijks contact met klanten. Soms verloopt dat contact heel prettig en makkelijk, soms is het heel lastig omdat er weerstand in het spel is. Of je hoort een heel triest verhaal dat je dan erg aangrijpt. Kortom, de klantgesprekken zijn heel divers. Maar uiteindelijk zijn de meeste mensen erg blij met onze hulp en daar gaat het om.’

Wat vind je van de opleidingsmogelijkheden die Brunel biedt?

‘Tot nu toe heb ik twee certificaten via Brunel behaald: Wft Basis en Wft Consumptief Krediet. Dit was nodig voor mijn huidige functie en ik kon er direct mee aan de slag. Brunel biedt de mogelijkheid om opleidingen te blijven doen om zo verder te kunnen komen in je carrière. Ik sluit niet uit dat ik zelf ook weer een opleiding of cursus ga volgen. Welke dat zal zijn, hangt af van mijn vervolgstappen binnen de bank.’

Lees hier meer!

Ze werkte al een jaar of drie bij een gerenommeerde bank toen ze in contact kwam met Brunel. Ze werd... Toen ze haar opleiding Rechten aan de Juridische Hogeschool in Den Bosch had afgerond, was Ashleigh-... Ze startte haar studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht en voltooide haar master Privaa...