Het Brunel-gevoel van…een Systeembeheerder

Het Brunel-gevoel van…een Systeembeheerder

Nadat hij zijn ICT-opleiding aan het Noorderpoort College te Groningen had afgerond, ging Tim Baas als Storings- en Installatiemonteur aan de slag bij UPC en Ziggo. Inmiddels woont Tim met zijn vrouw en twee kinderen in een dorp vlakbij Groningen. IT is niet meer weg te denken uit zijn leven, maar voor tennis en Krav Maga maakt hij graag tijd vrij. Hoe zijn carrièrepad bij Brunel tot nu toe verliep? Je leest het hier!

Hoe ben je bij Brunel terechtgekomen?

‘Op een gegeven moment voelde ik me niet meer thuis bij het bedrijf waar ik werkte. Ik was dus op zoek naar een andere baan en wilde graag iets doen wat ik nog niet eerder gedaan had. Brunel bood mij de kans om een nieuwe start te maken bij een groot bedrijf dat ging fuseren. Dit was precies de uitdaging die ik zocht, en die andere bedrijven mij niet konden bieden.’

Hoe ziet jouw huidige functie eruit?

‘Mijn dag als Systeembeheerder begint om 8.00 uur. Na het inloggen in de systemen voeren we de standaardcontroles uit: back-ups, Exchange, Fileservers, uitgevoerde scripts die rapporteren in de mail... Soms zijn dit handmatige acties om de continuïteit van het bedrijf te kunnen waarborgen. Denk hierbij aan back-ups die niet goed zijn doorlopen, een fileserver waarvan de harddisk is volgelopen of spontaan ’s nachts een reboot heeft gehad. Omdat er erg veel storage aanwezig is, komen er ook weleens telefoontjes bij HPE (Hewlett Packard Enterprise) binnen. Ik ben dan ook regelmatig te vinden in het TCN Datahotel in Groningen voor controles of om een kapotte Raidcontroller of batterij te vervangen.’

Waar ben je het meest trots op?

‘Ik ben voornamelijk trots op de progressie van de afgelopen drie jaar: de ontwikkelingen die het bedrijf heeft doorgemaakt en het uiteindelijke resultaat nu het project ten einde loopt. Eén moment dat mij lang bij zal bij blijven is toen de core-switches voorzien werden van de nieuwste firmware. Dit was goed uitgewerkt met een compleet stappenplan, dus dit zou zonder issues moeten gaan. Uiteindelijk zorgde een misconfiguratie ervoor dat alle servers crashten. Uiteindelijk lieten we dankzij goed teamwork alles werkend achter, en dat gaf mij veel voldoening. Zéker als je bedenkt dat het inmiddels al 4.00 uur ‘s ochtends was geweest.’

In hoeverre leeft de community-gedachte bij jou?

‘Op CONNECT, het intranet van Brunel, kun je alles over de diverse communities terugvinden. Hier ga ik me binnenkort weer eens verder in verdiepen, want er worden regelmatig nieuwe updates geplaatst. Sinds ik voor Brunel werk heb ik trouwens meerdere interactive en meet-ups bijgewoond die werden georganiseerd door Brunel IT.’

Wat vind je van de opleidingsmogelijkheden die Brunel biedt?

‘Daar ben ik erg blij mee; ik heb dan ook al meerdere examens kunnen doen. Zo heb ik onder andere mijn MCSA en MCSE voor Windows kunnen behalen. Ook heb ik een opleiding gevolgd voor VMware, waardoor ik nu VMware Certified Professional ben. Voor de komende tijd staan nog vier examens op de planning voor Office 365. Zo ben ik goed voorbereid op de toekomst!’

Lees hier meer!

Ze werkte al een jaar of drie bij een gerenommeerde bank toen ze in contact kwam met Brunel. Ze werd... Casper ten Hove woont in Utrecht en komt uit Arnhem. Van jongs af aan zit de horeca in zijn bloed wa... Remco Beekman werkt als Legal Counsel bij Brunel. Hoe deze Bruneller dat ervaart? Dat lees je hier!