Het Brunel-gevoel van…een Medewerker Bijzonder Beheer

Het Brunel-gevoel van...een Medewerker Bijzonder Beheer

Toen ze haar opleiding Rechten aan de Juridische Hogeschool in Den Bosch had afgerond, was Ashleigh-Ann Scott er klaar voor: een baan in de juridische sector. Maar dat liep nét even anders. Tijdens haar zoektocht kwam ze een interessante vacature tegen op de website van Brunel. Ze aarzelde niet en nam meteen contact op. Inmiddels werkt ze als Medewerker Bijzonder Beheer bij een bekende bank. Hoe dat ging? Lees mee!

Hoe ben je bij Brunel terechtgekomen?

‘Een passende baan vinden in de juridische sector bleek lastiger dan ik had verwacht. Dus ben ik met een bredere blik gaan kijken. Zo kwam ik terecht bij een vacature van Brunel: Medewerker Bijzonder Beheer bij een grootbank. In de vacaturetekst las ik dat er werd gezocht naar iemand met financiële en juridische kennis. Dit sprak me meteen aan en ik nam telefonisch contact op. Na een prettig kennismakingsgesprek besloot ik ervoor te gaan.’

Wat vind je van de opleidingsmogelijkheden die Brunel biedt?

‘Dit is een van de belangrijke redenen waarom ik voor Brunel heb gekozen: om in aanmerking te komen voor de functie diende ik mijn Wft Basis-certificaat te behalen. Brunel gaf mij de mogelijkheid en de tijd om dit te doen vóór het sollicitatiegesprek met de opdrachtgever. Ik heb geen financiële achtergrond, dus dit was voor mij best een uitdaging. Maar dankzij het duidelijke en uitgebreide lesmateriaal is het me binnen enkele weken gelukt! Mijn volgende doel is het behalen van het certificaat Wft Hypothecair Krediet, zodat ik echt advies kan gaan geven. En ik ga nog diverse interne cursussen volgen om extra productkennis op te doen. Zo kan ik mijn klanten nog beter van dienst zijn.’

Hoe ziet jouw functie eruit?

‘Mijn functie als Medewerker Bijzonder Beheer bestaat uit het helpen en begeleiden van hypotheeknemers met een betalingsachterstand. Onze missie is het vroegtijdig signaleren van financiële problemen bij onze klanten zodat we hen zo goed mogelijk kunnen helpen en adviseren. Bijzonder Beheer is een brede afdeling en bestaat uit meerdere onderdelen. Bij de afdeling Betaalregeling Hypotheken werken we aan het treffen van een betaalregeling met klanten die een achterstand hebben op hun hypotheek en andere producten verwant aan de hypotheek.’

Waar ben je het meest trots op?

‘Het afgelopen jaar was er een grote dossier-achterstand ontstaan en we hebben er met het hele team hard aan gewerkt om deze in te lopen. Dit was een pittige periode voor ons als team, maar het heeft ons wel dichter bij elkaar gebracht. Daarnaast gaf dit ons de kans om heel intensief samen te werken met onze klanten. Ik ben er trots op dat we onze deadline eerder dan verwacht hebben gehaald! Nu deze achterstand is aangezuiverd, richten we ons op het verder helpen, adviseren en begeleiden van de klanten en het nauwkeurig behandelen van alle overige dossiers. In deze onvoorspelbare tijden is het goed om te weten dat ik kan bijdragen aan het geven van zekerheid aan klanten. Wij zullen ons best blijven doen om hen zo goed mogelijk te helpen met hun financiële situatie!’

Zelf aan de slag bij Brunel?