Wat is jouw voork(l)eurstijl?

DISC analyse

Jet van Dorp heeft het IT-talent programma gevolgd bij ABN-AMRO. Ze heeft zowel de scrum als de DISC- training gevolgd. Het werken in een groot bedrijf waar veel gebeurd en waar er veel in teams wordt gewerkt spreekt haar het meeste aan. Dankzij de DISC-training heeft ze veel inzicht in haarzelf gekregen en heeft haar ertoe gezet om een vervolg training te volgen: persoonlijk leiderschap. Dat Jet (30) sportief is heeft ze wel bewezen. Zo zit ze in haar vrije tijd het liefste op haar racefiets en gaat ze op vakantie graag zeilen. En dat zijn niet de enige sportieve activiteiten die zij graag uitvoert. In de afgelopen twee jaar heeft ze namelijk ook schaatstochten gemaakt door Oostenrijk. 

Kun je in een zin omschrijven wat je van de DISC- training vond?

‘’De DISC-training heeft mij inzicht gegeven in mijn voorkeursstijl en het heeft de dingen die ik al weet over mezelf extra benadrukt.’’

Wat vond je leerzaam aan de training?

‘’Wat ik het meest leerzaam vond, was de interactie tijdens de training en de rollenspellen die we met elkaar oefenden. Hierdoor leerde ik veel over mijzelf, onder andere hoe ik het beste om kan gaan met mensen met verschillende voorkeurstijlen. Ik kreeg inzicht in de dingen die ik al van mijzelf wist, maar door de oefeningen die we met elkaar deden werd ik mij er nog meer bewust van. De basis van de training was vooral theoretisch, maar doordat we tijdens de training vooral veel aan het ‘doen’ waren, bleef de stof goed hangen. ‘’

Heb je de stof in toegepast in de praktijk?

‘’De DISC-training heeft mij laten inzien hoe ik overkom op anderen en wat mijn gedrag is. Deze kennis heb ik zeker toegepast in de praktijk. Omdat ik hier veel waarde aan hecht heb ik mij gelijk opgegeven voor een vervolg training: persoonlijk leiderschap.’’

Op welke manier ben je gegroeid na het volgen van de DISC- training?

‘’Vooral in de omgang met verschillende voorkeurstijlen en in het geven van feedback ben ik gegroeid.’’

Welk onderdeel van de training vond je het leukste en waarom?

‘’Hoewel ik het van te voren niet had verwacht was ik positief verrast over hoezeer het resultaat bij iedereen uit mijn trainingsgroepje klopte. Ik herkende mijzelf heel snel in het resultaat van de DISC-toets. Het leukste onderdeel vond ik dan ook het interactieve gedeelte, waarbij we de rollenspellen met elkaar deden.’’

Deze training is onderdeel van het ABN AMRO IT Talent Programme

Ook interesse? Klik hier!

ABN AMRO IT Talent Programme

Lees hier meer tips & trics

Hoe jij de rol van Product Owner vormgeeft, bepaalt deels jouw succes. Maar welke grenzen kent Agile... Vooral jonge, snelle bedrijven hebben behoefte een innovatieve mensen. Startups zijn namelijk opgeri... Na een aantal maanden min of meer verplicht te hebben thuisgewerkt met zijn allen, komt voor veel or...