Carrièreswitch succesvol dankzij groeimogelijkheden van Brunel

Patrick Wichmann is in 2017 begonnen bij Brunel. Allereerst als Servicedeskmedewerker bij de Rabobank. Na een jaar begon hij met het IT traineeship bij ABN AMRO. Brunel gaf hem de kans om te groeien, ook op persoonlijk vlak. In deze blog vertelt hij over de trainingen die hij volgde met als favoriet Stap in de Spanning en ITIL 4.

Waarom heb je voor een traineeship bij Brunel gekozen?

“Ik ben vanuit de horeca (Hogere Hotelschool) in de IT gerold. Dankzij Brunel is me dit goed gelukt. Brunel bood mij namelijk alle mogelijkheden en kansen om een carrièreswitch te maken. Dankzij Brunel blijf ik mij ontwikkelen. Gedurende mijn tijd bij Rabobank kreeg ik niet alleen trainingen, je kunt namelijk ook boeken bestellen en die dan gaan leren. Vervolgens kun je een certificaat halen. Top!”

Welke soft skills trainingen heb je gevolgd?

“Iedere Bruneller begint met Kleurrijk Communiceren. Dit is onderdeel van de kick-off en vormt de basis van vele andere trainingen. Aan de hand van de DISC-methode leer je jezelf kennen: hoe reageer jij en hoe ben jij als persoon? Ook leer je gedrag herkennen van anderen, zodat je een andere positie kan aannemen als je moeite hebt met bepaalde gedragskenmerken. Je verbetert samenwerkingen. De DISC-methode zie je terugkomen in de training Stap in de Spanning. Deze training heb ik zelf aangevraagd en is geen onderdeel van een traineeship. Je leert conflicten aangaan en hoe je daarin meer zelfvertrouwen kan krijgen. Hiernaast heb ik nog de training Feedback Geven en Ontvangen gehad.

Welke vakinhoudelijke trainingen heb je gevolgd?

“Bij het traineeship dat ik heb gevolgd horen verschillende trainingen zoals Business Analysis Essentials, DevOps Funamentals, ITIL 4, Kennissessie Testen en SQL. ITIL 4 staat voor Information Technology Infrastructure Library. Die training gaat voornamelijk over een werkwijze binnen de IT.”

Wat vond je van de trainingen?

“Kleurrijk communiceren is een soort basis. Die heb je wel echt nodig. Maar het leukste vond ik Stap in de spanning. Van de vakinhoudelijke trainingen vond ik DevOps het meest interessante onderwerp. Maar ITIL 4 was de leukste training. Dit kwam vooral doordat de trainer het heel goed deed. De trainingen zijn interactief. Bij DevOps en ITIL 4 krijg je eerst theorie. In het tweede dagdeel ga je het leren toepassen in de praktijk in de vorm van een spel. Dat vind ik zo goed aan de trainingen bij Brunel.”

Door welke training ben je het meest gegroeid?

“Het zijn toch vooral de soft skills trainingen hebben mij het meest geholpen. De vakinhoudelijke trainingen zijn meer echt lesmateriaal dat je krijgt. Ook heel interessant, maar het is iets wat je onbewust meeneemt in je werk. Terwijl je bij soft skills trainingen wel merkt dat je groeit als persoon. Dankzij Stap in de Spanning heb ik bijvoorbeeld minder angst om een nieuwe situatie aan te gaan. Ik heb geleerd om ‘lastige situaties’ als een spel te zien. Ik stap met een andere mindset in, met vol vertrouwen, want dankzij de DISC-methode weet ik waarom de ander bepaald gedrag vertoont. En ik heb kunnen ervaren wat mijn gedrag met anderen kan doen. Aan de andere kant ben ik dankzij de vakinhoudelijke trainingen wel beter geworden in het vak en dat maakt een carrièreswitch wel mogelijk en zeker ook makkelijker.”

Lees hier meer blogs

Yeah! Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Spannend! Na een hoop speurwerk op Google be... Het Excellence Programma van Brunel is een uniek programma voor de meest getalenteerde medewerkers Bruneller Marieke is single mom van twee jonge kinderen en heeft een uitdagende baan als team lead.