Ontwikkel jezelf tot een pro

Begin je binnenkort met een sales functie binnen de IT of zou je wel willen leren Scrummen? Timen Hoornaar kan je hierover bijpraten! Hij begon in oktober 2017 als IT Consultant bij Brunel. Inmiddels geeft hij ook diverse vakinhoudelijke trainingen aan andere Brunellers. Ben je benieuwd naar de inhoud van zijn trainingen, zijn persoonlijke doelen en naar zijn grootste uitdaging? Lees het hier.

Hoe zien jouw trainingen eruit?

“Onze trainingen worden gegeven door medewerkers uit het veld. Dit is onze kracht. Wij hebben daadwerkelijk ervaring opgedaan en kunnen de stof dagelijks toepassen.“

Scrum in een dag

“Scrum in een dag is een training waarbij de deelnemers kennis opdoen van het Scrum framework en, je raadt het al, daarmee in één dag voorbereid worden op certificeringen op dit gebied.”

Scrum Lego game

“Deze training geven we in spelvorm. We laten de deelnemers in verschillende teams een stad bouwen van Lego. Zo maken de deelnemers op een leuke manier kennis met het Scrum framework.”

Basis IT

“De training Basis IT is gericht op deelnemers die met IT te maken zullen hebben, maar er nog niet zoveel kennis van hebben. We behandelen hoe IT is ontstaan en welke verschillende werkvelden er zijn binnen de IT. Hoe staan die werkvelden met elkaar in verband?”

Security Awareness

“(Informatie)beveiliging wordt steeds belangrijker. Een klein deel hiervan ligt bij de techniek. Het grootste deel van informatiebeveiliging ligt bij de mens. Door middel van stellingen, cases, (schrikbarende) voorbeelden en een gezonde dosis theorie laten we deelnemers stilstaan bij de grootste factor op beveiligingsgebied: zijzelf.”

Wat is jouw persoonlijke doel en wat wil je de deelnemers leren?

“Wanneer deelnemers de deur uitlopen hoop ik altijd dat ze het gevoel hebben dat ze aan de slag kunnen gaan met wat ze hebben geleerd. Toch verschilt mijn persoonlijke doel per training. Bij de Scrum in een dag training is het natuurlijk belangrijk dat de deelnemer Scrum heel goed snapt. Het is immers een examentraining. Bij Basis IT hoop ik juist dat de deelnemers het plaatje toe kunnen passen op hun eigen werk. En simpelweg een beter beeld hebben van de hele keten waar zij een rol in spelen.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

“Om verschillende doelgroepen bij elkaar tevreden te houden. Sommige deelnemers hebben al vergaande kennis en stellen daarom geavanceerde vragen, terwijl andere deelnemers nog aan het begin zitten. Voor mij als trainer is het dan een uitdaging om het voor iedereen interessant te houden.”

Wat hoor je na afloop van de deelnemers?

“Wij vragen na afloop altijd of de deelnemers een evaluatieformulier willen invullen. Met de feedback die wij krijgen kunnen wij de trainingen telkens blijven aanscherpen en verbeteren. Gelukkig krijgen we over het algemeen veel positieve reacties. Het allergrootste compliment is natuurlijk een oprechte bedankt van een deelnemer. Dat is het moment dat je weet dat het écht goed geland is en de deelnemer ook echt wat aan jouw training heeft gehad.”

Benieuwd naar onze soft skill trainingen? Lees hier meer. 

Geef je carrière een boost!

Geen dresscode, geen reistijd en jouw eigen tijd indelen. Thuiswerken heeft zo zijn voordelen. Toch ... Het is eindelijk zover. De eerste werkdag van je nieuwe job kan een van de meest stressvolle dagen i... Ik ga op vakantie en ik neem mee… Stress. Je kent het wel, vlak na je vakantie ben je alweer toe aa... Je LinkedIn profiel is je online visitekaartje en werkt alleen als je jezelf op de juiste manier vin... Vriendschappen, relaties en carrière… het begint allemaal met small talk. Hoewel een simpel praatje... Ja, jouw droombaan bestaat echt. Helaas is het soms wel even zoeken en ook zeker even doorbijten. He...