Een Young Financial over haar gevoel bij Brunel

Op de vraag of ze een typische millennial is, moet ze lachen. Maar Dence Burnet (“hallo, aangenaam!”) van 26 ontkent het niet: “Ik heb, en dit klinkt misschien slecht, meer dan tien verschillende baantjes gehad. Na een tijd op dezelfde plek ga ik me vervelen. Heb ik het gevoel dat ik ben uitgeleerd. Ik heb echt nieuwe indrukken nodig, nieuwe impulsen…” Sinds maart 2018 werkt Dence bij Brunel. Als Young Financial combineert ze haar voorliefde voor cijfers, klantcontact én… voldoende afwisseling.

Dence Burnet 

Young Financial

 

Waarom financiële dienstverlening?

Met haar studie International Business and Languages in Amsterdam kon Dence vele kanten op. Wat ze dan ook volop deed: naast haar opleiding werkte ze in uiteenlopende functies en sectoren. Daarna kwam ze terecht in toerisme. Maar ook daar lag haar hart niet: “Toen dacht ik: waar moet ik nou heen? Ik vond economie leuk, vakken met cijfers… maar tegelijkertijd klantcontact.” Online las ze over de financiële dienstverlening. “Het leek me eigenlijk stijfjes en serieus. Maar ik zag ook de mogelijkheden in die branche.” Via LinkedIn kwam ze uiteindelijk bij een vacature van Brunel terecht.

Detachering = dynamiek

Inmiddels werkt Dence alweer ruim een jaar als Young Financial bij Brunel. Wat vindt ze van detachering? “Echt heel fijn! Het feit dat je kan wisselen van werkplek, maar bij dezelfde werkgever blijft, is precies wat ik zocht. De dynamiek en de mogelijkheid om te blijven leren passen bij mij.” En de financiële dienstverlening, is die echt zo stijfjes? “Haha, nee, dat valt mee! Ik hoef niet in een mantelpakje naar werk. Sowieso zit ik op een diverse afdeling: jong, oud, en allerlei achtergronden. Het is er gezellig en de communicatie is horizontaal. Niet te veel hiërarchie, dat vind ik heel belangrijk.”

Genoeg te leren

Voor iemand die normaal niet lang op één plek blijft, is Dence al een flinke tijd gedetacheerd op de afdeling Advies & Service bij Florius. Niet te lang? “ Er is voor mij nog zo veel te leren in de financiële dienstverlening. En gelukkig is daar alle ruimte voor. Toen ik op een gegeven moment aangaf dat ik bij Florius meer uitdaging zocht, kréég ik die kans ook. Nu ondersteun ik een andere afdeling, waarbij ik meer verantwoordelijkheid heb in klantdossiers. Daar krijg ik energie van: meer leren, meer de diepte in en vooral: meer betekenen voor mensen.”

Brunel een oprechte werkgever

Dence waardeert de persoonlijke aandacht bij Brunel: “Het is fijn dat je een vaste consultant hebt. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is niet zo. Van collega’s die voor andere detacheerders werken, hoor ik wel eens dat ze telkens iemand anders spreken. Terwijl ik echt een band opbouw met mijn consultant.” Vervolgens: “Ja, Brunel is gewoon oprecht. Ik kan mijn consultant altijd bellen of appen als er iets is. Dat ervaarde ik zelf toen mijn ouders kort na elkaar ziek werden. Meteen werd er gezegd: neem je tijd, doe rustig aan, neem een week vrij als het nodig is… Heel begripvol.”

Gratis tip: ga ervoor, óók buiten je comfortzone

Dence geeft iedereen die net begint met werken graag nog een tip: “Laat je niet te snel intimideren. Misschien ben je bang dat een baan die je leuk vindt te hoog gegrepen is of buiten je comfortzone. En denk je: ik neem wel gewoon deze baan aan, daarvan weet ik zeker dat ik het kan. Doe het niet! Probéér het gewoon. Alleen dan kom je erachter of het klopt. Je doet sowieso kennis en ervaring op. En als je het niet leuk vindt, weet je dat ook weer. Dan hoef je je dat in ieder geval niet meer af te vragen.”

Lees hier meer over de Business Line Finance & Risk

De nieuwe Pensioenwet brengt zowel kansen als uitdagingen met zich mee. Ontdek de fascinerende wereld van de hypotheekketen en leer hoe de financiële markt wordt beïnvloed door digitalisering en maatwerk. Ontdek in dit interview waarom procesmanager Berry Ammerlaan opnieuw voor Brunel heeft gekozen.