Bucketlist van een business controller

Deze high potential begint haar carrière als Finance trainee bij Delta Lloyd. Een ‘warm bad’ zegt ze daar zelf over. Maar ook heel veilig. En Malon van Eerde legt de lat voor haarzelf hoog. Ze is daarbij te onrustig om lang te genieten van haar behaalde resultaten. Dus ze onderbreekt haar carrière en gaat op reis, met LinkedIn als stille getuige: ‘Traveller januari 2016 – juni 2016’. Na terugkomst neemt Delta Lloyd haar weer op. Maar de reislust is met haar meegereisd.

Nieuwe bestemming

“Bij Delta Lloyd had ik overal in de keuken rond mogen kijken. Inmiddels had ik zo een groot netwerk opgebouwd. Maar ik was eigenlijk heel benieuwd of ik dat op een andere plek, bij een andere werkgever ook zou kunnen opbouwen, zonder die voorkeurspositie. Dus ik ben eens wat om mij heen gaan kijken. De status van mijn profiel aangepast naar: open voor aanbiedingen. Binnen no time had ik een consultant van Brunel aan de lijn. Hij had een mooie uitdaging bij de Belastingdienst. Uiteraard heb ik eerst even wat navraag gedaan over Brunel. Van een vriendin begreep ik dat Brunel niet zoals veel andere recruiters was. ‘Geen sleepnet, maar ze luisteren echt naar wat jij wilt’, had ze gezegd. Dus ik ben op gesprek gegaan.”

Korte reizen

“Het ging om de rol als project controller binnen de investeringsagenda bij de Belastingdienst. Toentertijd heel hot. En daarbij was de Belastingdienst ook nog eens een politiek geladen organisatie. Er moest heel veel gebeuren. Dat leek mij een mooie omgeving om ervaring op te doen. Zo ben ik eigenlijk via Brunel begonnen. Na een half jaar veranderde de situatie. Beslissingen binnen mijn opdrachtgever werden uitgesteld, processen kwamen tot stilstand. Nu houd ik juist van aanpakken. Denken in oplossingen. En wat bleek? Brunel maakte zijn reputatie waar.”

Ik ben wel van het gelijk aanpakken en denken in oplossingen, dat zie ik bij andere Brunellers ook. Gewoon, doen wat je belooft.

Malon van Eerde

Nieuwe wind

“Na een gesprek met mijn consultant kreeg ik gelijk een aantal opties aangedragen. Zo werd mij een leuke functie als business controller voorgelegd bij FrieslandCampina in Ede. Dat was mij letterlijk een brug te ver. Ik heb inmiddels mijn leven opgebouwd in Amsterdam en ik zag het niet zitten om elke dag zoveel reistijd te hebben. Daar was alle begrip voor. Toen kwam een grote ICT-dienstverlener op mijn pad.Daar ben ik aan de slag gegaan bij de shared services organisatie, onderdeel van hun Finance tak. Als projectcontroller was ik verantwoordelijk voor de CAPEX-besturing van een aantal projecten. Onze afdeling deed maandelijkse reviews samen met programmamanagers en projectleiders. Inmiddels heb ik daar ook een extra automatiseringstraject afgerond. Ik heb bij dit project de procesbegeleiding vanuit onze afdeling gedaan.”

Brunel zet mij in mijn kracht.

Malon van Eerde

Veranderend vergezicht

“Na wat jaren werkervaring weet ik nu dat ik het beste tot mijn recht kom in relatief korte projecten. Duren de trajecten te lang, worden de processen te stroperig, dan verlies ik mijn interesse. Daarbij wil ik graag aan de klantkant zitten. Ik wil onderdeel zijn van een team. Samen zaken aanpakken als ‘onderdeel van’. Een functie als business controller bij een van de grotere controller firma’s heeft dan ook niet mijn voorkeur. Brunel sluit echt perfect aan op de manier waarop ik in het (werkende) leven sta.”

 

Noot van redactie
Dit gesprek met Malon van Eerde is opgenomen, twee weken voordat zij aan haar tweede sabbatical in vijf jaar begint. Ze heeft haar werk bij haar opdrachtgever nagenoeg afgerond en haar baan bij Brunel inmiddels opgezegd. Waarom? “Ik ben nog jong en ongebonden.” Haar toekomst ziet ze dan ook zonnig tegemoet. “Uiteraard heb ik al wel een koffie-date gepland met mijn consultant bij Brunel.”

Nieuwsgierig naar een carrière in Finance & Risk?

Ontdek jouw mogelijkheden bij Brunel!

Naar carrièrekansen Finance & Risk

Lees hier meer over Finance en Risk

Je bent klaar met je studie en denkt na over je volgende stap. Wat ga je doen? Voor Joyce Brouwer wa... Shannen (24) is via Brunel werkzaam als Materiële Schadebehandelaar Inkomen bij Nationale-Nederlande... Op de vraag hoe collega’s hem zouden omschrijven, antwoordt project controller Edward Vaartjes (57) ...