Privacyjurist bij Brunel

Sinds augustus vorig jaar werk ik met veel plezier bij Brunel als privacyjurist. Het werk is uitdagend en ik krijg de ruimte mezelf te ontwikkelen en opleidingen te volgen naar eigen keuze. Soft skills doe ik op tijdens trainingen zoals DISC Communicatiestijlen en de cursus Harvard Onderhandelen. Leuke bijkomstigheid is dat ik tijdens deze trainingen mijn collega’s van Brunel leer kennen.

Waardering
Een van de redenen dat ik voor Brunel heb gekozen was het leuke sollicitatiegesprek dat ik had met mijn huidige consultant Jesper Schildwacht, toen ik voor het eerst op gesprek kwam bij Brunel. Jesper toonde oprechte interesse in de persoon achter mijn CV, waardoor het gesprek minder formeel was dan de gesprekken die ik eerder bij andere partijen had gehad. Dat voelde goed. Tijdens het gesprek gaf Jesper aan dat Brunel veel inzet op de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers. Dat is ook meteen wat ik het meeste waardeer aan Brunel: de wijze waarop wordt geïnvesteerd in de medewerkers. Daaruit spreekt veel vertrouwen en waardering.

Samenwerken
Toen ik tekende bij Brunel kon ik niet direct aan een eerste opdracht beginnen. Er lag op dat moment wel een interessante potentiële opdracht op tafel als privacyjurist bij een kleine gemeente, maar daarvoor was vanuit de gemeente nog geen officieel startschot gegeven. De eerste weken waren dus afwachten en zat ik thuis, op kosten van Brunel. In deze periode ontving ik boeken zodat ik mijn tijd nuttig kon besteden met het studeren voor een belangrijk privacy certificaat dat ik graag wilde behalen.
Inmiddels werk ik sinds september bij de gemeente. Hier werk ik samen met een ervaren privacyjurist van Brunel. We houden alle gegevensverwerkingen die plaatsvinden binnen de gemeente kritisch tegen het licht, en nemen maatregelen zodat alle processen in lijn zijn met de regels op het gebied van privacybescherming. Dit is een complexe, tijdrovende onderneming, maar geeft veel voldoening. Je zet je namelijk primair in voor de privacy van de burger, en draagt daarmee bij aan het functioneren van de gemeente als betrouwbare en integere dienstverlener.

Jezelf ontwikkelen
Naast de ruimte die mij wordt geboden om individuele cursussen en trainingen te volgen, worden ook veel trainingen georganiseerd vanuit Brunel zelf. Ook worden er regelmatig leuke diners en andere activiteiten georganiseerd waar je met je collega’s samenkomt onder het genot van een hapje en een drankje. Ik vind dit een fijne toevoeging.
Kortom, ik heb het erg naar mijn zin. Je krijgt de kans om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan en je daardoor breed te ontwikkelen. Een leuke manier om in relatief korte tijd veel verschillende ervaringen op te doen.

Boudewijn de Vries

Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan hier meer over ons traineeship.

Traineeship Overheidsjurst

Lees hier meer verhalen van onze Brunellers

“Het is belangrijk dat je met iedereen kan levelen.” Florentine Soors d’Ancona werkt als Sales Consu... “Je kunt jezelf blijven ontwikkelen bij Brunel. Er zijn altijd mogelijkheden voor opleidingen en cer... Van Recruitment Consultant groeide ze door naar de rol van Managing Consultant IT. Hoe dat carrièrep...