Deze vragen stel je in je sollicitatiegesprek

donderdag 15 december 2016

‘Heb je zelf nog vragen?’ Vaak eindigt een sollicitatiegesprek met deze vraag. Wat zijn op dat moment de beste vragen om te stellen?

Onze Recruitment Manager en HR Managers vertellen vanuit hun ervaring wat je op zo’n moment kan vragen. Hiermee kan je laten zien dat je jezelf voldoende hebt geïnformeerd over de organisatie, dat je interesse hebt en dat je weet wat voor jou belangrijk is.
We geven je meteen ook het antwoord mee, dat je vanuit Brunel kan verwachten.

 

  

- Ik word door Brunel ingeschakeld bij een opdrachtgever. Hoe blijf ik betrokken bij Brunel?

De Account Manager van Brunel zorgt voor een degelijke opvolging van onze consultants bij onze klanten. Daarnaast heeft elke consultant ook een HR manager binnen Brunel die zorgt dat de binding met Brunel zelf blijft bestaan. Consultants kunnen op die manier steeds bij meerdere personen terecht met hun vragen en voor opvolging van hun problemen.

- Ik wil graag op termijn doorgroeien in mijn functie. Welke mogelijkheden heb ik bij Brunel om door te groeien?

Consultants beseffen dat ze op een specifiek project starten, maar nadien is er de onzekerheid over het vervolgtraject. We kunnen duidelijk zijn dat we lange termijn relaties willen uitbouwen, waarbij we de consultant graag willen ondersteunen in het vergaren van de nodige kennis om vooruit te geraken in zijn/haar carrière. Daarnaast zullen we steeds op zoek gaan naar uitdagende nieuwe projecten. De switch tussen projecten geeft een meerwaarde in de opbouw van ervaring en zorgt voor consultants met een degelijke achtergrond in hun expertise. Dit is dan weer een voordeel om die belangrijke stap vooruit te kunnen zetten op termijn.  

- Een 9 to 5 functie is me niet op het lijf geschreven. Biedt Brunel flexibele werkuren aan?

Vandaag de dag draait het voor veel medewerkers om een evenwichtige work-life balans. Medewerkers willen zelf hun tijd indelen en daarmee genoeg vrijheid hebben om privé activiteiten te kunnen uitvoeren. Naast het antwoord op deze vraag geeft het kandidaten ook een beeld op welke manier het bedrijf omgaat met ontwikkelingen in de maatschappij.

- Persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing vind ik zeer belangrijk. Stimuleert Brunel dit op een bepaalde manier?

Omdat zelfontplooiing een belangrijk aspect is voorziet Brunel in samenspraak met haar klanten allerlei opleidingsmogelijkheden. Daarnaast worden onze kandidaten ook opgevangen en ondersteund door een team dat bestaat uit een Account Manager en een HR Manager. Zij bieden ondersteuning op vlak van opvolgingsgesprekken en allerlei andere manieren van coaching.  

- Ik ben er nog niet goed uit voor welk bedrijf ik zou willen werken. Hoe ondervind ik of Brunel wel het beste bij mij past?

Onze kandidaten worden betrokken vanaf hun eerste sollicitatiegesprek met de recruiter. Dit zorgt uiteraard al voor een eerste indruk van het bedrijf. De kandidaten worden betrokken bij hun keuzes en interesses om zo samen tot een beslissing te komen. De vragen of argumenten die je als kandidaat hebt over het bedrijf kunnen dan aangevuld of weerlegd worden. Maar ook de nadruk op hoe we werken op lange termijn, hoe consultancy werkt, wie we zijn en wat we doen komen tijdens dit eerste gesprek aan bod. Op die manier kan dan op maat worden gezocht naar de ideale functie voor onze kandidaten.

- Ik ben een ambitieus persoon die graag ‘vooruit’ wil komen in mijn carrière. Op welke manier kan ik successen realiseren binnen Brunel?

Succesvol zijn is zelden een eenmanstaak en kan enkel als je een goed team achter je hebt staan. Daarom is een goede samenwerking tussen de kandidaat, Account Manager en HR heel belangrijk. Brunel zorgt er voor dat je kan groeien in je carrière door opvolgingsgesprekken en tussentijdse evaluaties te verzorgen. Zo kunnen we een betere inschatting maken welke ambities iemand heeft en hierdoor de juiste projecten aanleveren. Een open en eerlijke communicatie is dan ook key.