Start je werkdag zo energiek mogelijk

dinsdag 29 november 2016

Je hebt een drukke baan, een volle agenda en een lijst to do’s. Hoe zorg je er voor dat je dag zo energiek mogelijk start? Wij hebben vijf handige tips voor je op een rij gezet. Hiermee weet je zeker dat iedere dag een productieve dag wordt!

Snoozen

Je kent het wel; nog éven blijven liggen… Maar dat is niet het handigste als je je werkdag energiek wil starten. Wanneer je wekker gaat, sta dan meteen op. Snoozen voelt als nog even lekker blijven dromen, maar ondertussen val je steeds weer een beetje in slaap en sta je uiteindelijk moe op. Het is misschien even wennen, maar je merkt snel genoeg dat je door meteen op te staan wakkerder bent dan na vijf keer snoozen.  

Ontbijt

Of je nu start met een smoothie vol spinazie en fruit, boterhammen met kaas of een bowl overnight oats; een ontbijt zorgt ervoor dat je energie hebt voor de eerste uren van de dag. Met een gevulde maag kijk je niet meer vanaf 11:00 uur al uit naar de lunch, maar kan je geconcentreerd doorwerken. Drukke dag voor de boeg? Check tijdens het ontbijt alvast je mail. Zo kan je op kantoor meteen aan de slag!  

Bewegen

Je dag starten met lichaamsbeweging zorgt voor een kickstart van je lichaam. Als je de mogelijkheid hebt, fiets of loop dan naar je werk. Of pak het heel fanatiek aan en sport nog voordat je naar je werk gaat. Wat je ook kiest: een half uurtje bewegen frist je lichaam en je hoofd op zodat je meteen klaar bent voor een productieve dag.  

Begin vroeg(er)

Begin eens extra vroeg. Je kunt dan in alle rust alvast aan je belangrijkste projecten werken voordat je meetings hebt of al je collega’s binnen komen. Zo heb je aan het begin van de dag meteen een sterke en productieve start!  

Neem je agenda door

Neem bij de start van de werkdag je agenda door. Zo weet je waar je tijd vandaag naartoe gaat en kan je prioriteren. Denk ook eens na over productiviteitstips zoals Eat the Frog: de kikker staat hier voor de taak waar je het meest tegenop kijkt. Als je die meteen aan het begin van de dag uit de weg ruimt, wordt de dag daarna alleen maar beter. Zo schuif je niets meer voor je uit en werk je efficiënt.