vakantie solliciteren

4 redenen om te solliciteren tijdens de zomermaanden

maandag 22 augustus 2016

Afgestudeerd? Proficiat! Eindelijk tijd om weer te genieten van de vrijheid, de zon en je vrienden. En toch... vergeet niet om al aan de toekomst te denken. Zin in een toffe job? Op zoek naar de ultieme uitdaging? Een ambitieuze carrière voor ogen? De zomerperiode is de geknipte periode om de zoektocht naar je droomjob te starten. Wij bieden je alvast enkele unieke redenen om nu te beginnen solliciteren. Niet twijfelen, gewoon doen.

Bedrijven zijn naar jou op zoek

Bedrijven die op zoek zijn naar personeel, hebben vaak dringend iemand nodig. Het gaat dus om concrete vacatures die snel ingevuld moeten worden omdat de start meestal in september is. Een gemotiveerde werknemer die snel kan beginnen, daar dromen werkgevers van. Zo hoef je zelf niet eindeloos te wachten op een reactie en weet je snel waar je aan toe bent.

Recruiters hebben eindelijk tijd

Neen, recruiters draaien niet de hele dag helikopters op hun stoel. Tientallen – soms zelfs honderden – cv’s doornemen en beoordelen, aan elkaar afwegen, de juiste profielen zoeken,… er komt heel wat bij kijken. Gelukkig hebben recruiters in deze tijd van het jaar meer tijd om jouw sollicitatie de nodige aandacht te schenken, omdat het tijdens de zomermaanden altijd wat rustiger is in veel bedrijven. Zo weet je zeker dat de inspanningen die je levert om je cv en motivatiebrief tiptop te krijgen, niet onopgemerkt voorbij gaan. Bovendien kiezen vele sollicitanten ervoor om pas na de zomer te solliciteren en zal er in de zomer dus veel minder reactie zijn op een bepaalde functie.

Een opstapje naar een vast contract

Omdat het personeel ook weleens op vakantie wil, is het in de zomer vaak rustiger in bedrijven. Dit creëert ruimte voor tijdelijke tewerkstelling. Ideaal, want na een geslaagde sollicitatie kan jij zelf ondervinden of de job wel iets voor jou is. Misschien hangt er wel een vast contract aan vast… en indien niet, heb jij er weer een mooie ervaring bij, net als een waardevolle toevoeging op je eigen cv.

Neem je tijd

Hopelijk word je er niet mee geconfronteerd, maar een sollicitatieperiode kan ook een heel stressvolle periode zijn. Vakantie is leuk, maar uiteindelijk wil je zelf ook wel gaan werken. Je vrienden beginnen er één voor één aan, dus waarom zou jij achterblijven? Als je wacht met solliciteren tot na de zomer, heb je al enkele mooie kansen gemist en kom je mee in de groep van mensen dat op dat moment massaal de arbeidsmarkt instroomt, op zoek naar een job. Dat kan jouw zoektocht behoorlijk verlengen, met de nodige stress, onzekerheid en vervelende vragen van familieleden vandien.