De 5 dingen die veel mensen vergeten op hun cv te zetten

maandag 6 juni 2016

Je hebt uren aan een goede sollicitatiebrief gewerkt, zodat jouw brief straks opvalt tussen de 99 andere inzendingen. Een goede brief is natuurlijk belangrijk, maar vergeet ook vooral niet om aandacht te besteden aan je cv. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, lezen recruiters vaak éérst jouw cv en dan pas je brief.

Tijd om een tweede blik op jouw cv te werpen en te checken of je geen belangrijke informatie vergeten bent. Wij helpen je op weg!

  1. Keep it personal! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je cv een lange lap tekst wordt. Toch is het goed om jouw personal brand hierin door te laten schemeren. Wat maakt jou uniek? Alleen zo onderscheid je jezelf op de arbeidsmarkt en sleep je die baan binnen. Nog op zoek naar jouw personal brand? Wij kunnen je leren om het merk achter jezelf te ontdekken.      
  2. Een heel simpele: je geboortedatum. Het klinkt onvoorstelbaar, maar toch wordt dit nog vaak vergeten. Gelukkig snel gecheckt en even snel toegevoegd.      
  3. Vergeet niet om promoties op je cv te zetten. Ook als die eigenlijk niets veranderden aan jouw officiële functietitel. Misschien heb je meer verantwoordelijkheden gekregen, of ben je op een andere afdeling in dezelfde functie gaan werken. Het is allemaal het vermelden waard!    
  4. Zorg ervoor dat je social accounts op orde zijn, niet alleen Linkedin. Recruiters gebruiken social media vaak om je te screenen, dus denk ook aan je Facebook- en Twitteraccount bijvoorbeeld. Wist je al dat je bij Linkedin heel simpel een korte, persoonlijke URL aan kan maken?    
  5. Studenten opgelet: nog geen of weinig relevante werkervaring? Denk er dan aan om je vakken, minoren en projecten uit te diepen. Als je hier bepaalde vaardigheden al hebt opgedaan is dat zeker een pluspunt!