Steven, onze Project Engineer Maintenance aan het woord!

Man controleert een machine

Steven startte zijn carrière als Field Service Engineer en groeide door tot Project Engineer Maintenance. Na 13 jaar te hebben gewerkt bij zijn vorige werkgever, waagde hij een sprong in het onbekende en maakte hij de stap naar Brunel. Ondertussen werkt Steven bijna 2 jaar bij Brunel en is hij nog steeds gelukkig dat hij de overstap heeft gemaakt. Ben jij benieuwd naar hoe Steven zijn functie als Project Engineer ervaart? Je leest het hieronder! 

Hoe ziet jouw takenpakket eruit als Projectingenieur Maintenance?

Het doel van mijn functie als Projectingenieur is om zoveel mogelijk storingen van de productiemachines te vermijden, die de medicijnen samenstellen, afvullen of verpakken, om zo een optimaal onderhoud te garanderen. De tools hiervoor die ik hiervoor gebruik zijn Total Productive Maintenance (TPM), Reliability Centered Maintenance (RCM) en storingsanalyse. In de praktijk betekent dit het beheer van de TPM database, het maken van afstelschema’s voor machines in het kader van Centerlining, het maken van draaiboeken en procedures voor defect handling om wederkerende storingen te voorkomen. 

Ten slotte ben ik ook verantwoordelijk voor de coördinatie van de shutdown van de hele plant in onze zone. Het is mijn job om ervoor te zorgen dat er geen conflicten ontstaan tussen de projecten die moeten worden uitgevoerd in deze periode.

Welke vaardigheden heb jij dagelijks nodig om jouw rol als Projectingenieur goed uit te voeren?

In de eerste plaats is belangrijk om een brede algemene technische basiskennis te hebben. Daarnaast moet je communicatief ook sterk in je schoenen staan. Tijdens zo’n shutdown hebben we regelmatig meetings waarbij er telkens een verslag moeten worden opgesteld en later gepresenteerd wordt. Bovendien kom je met veel ondersteunende afdelingen in contact, dus je moet die mensen ook op een schappelijke manier benaderen om er constructief mee te kunnen samenwerken. 

Daarnaast werk ik in de farmaceutische sector, waar je opereert in een GMP-omgeving, waardoor alles strikt gedocumenteerd moet worden. Het is de bedoeling dat alles dummy-proof wordt opgebouwd, waardoor je een bepaalde handeling maar één specifieke manier mag en kan uitvoeren. Dit betekent dat je nauwkeurig te werk moet gaan en alle acties goed moet onderbouwen met argumenten. 

Voor mijn huidig project heb ik ook mijn kennis Excel en Visual Basic moeten bijschaven om goede data-analyses te kunnen uitvoeren. 

Wat vind je het leukste aan je job?

Het klinkt misschien cliché, maar de afwisseling vind ik het fijnst. Mijn dag ziet er nooit hetzelfde uit. 

Gezien de hoeveelheid mensen die er werken bij mijn huidige opdrachtgever, lijkt het wel een klein dorp. Hierdoor heb je veel contact met verschillende collega's, ook buiten je afdeling. Verder vind ik het enorm fascinerend om in contact te komen met een hele brede waaier aan nieuwe technologieën. 

Op welke project ben jij het meest trots in je carrière?

Hierbij verwijs ik in de eerste plaats graag naar een project bij mijn vorige werkgever waar ik de rechterhand was van de Project Manager. We waren verantwoordelijk voor het plaatsen van een noodstroomaggregaat voor een datacenter. Waar ik hier zo trots op was, is dat ik mijn eigen stukje heb kunnen bijdragen aan een groot complex project, en dit bovendien hebben kunnen opleveren binnen de vooropgestelde termijn.

Op mijn huidig project heb ik meest voldoening gehaald uit de shutdown van de zomer van 2019, waarbij we de vloer van een clean room moesten vervangen. Ook dit was een complexe operatie gezien de steriele omgeving. 

Waarom heb je ervoor gekozen om te werken als consultant bij Brunel?

Na 13 jaar te hebben gewerkt bij dezelfde werkgever, besloot ik van job te veranderen. Ik was op zoek naar een werkgever die mij afwisseling en een betere balans tussen werk en privé kon bieden. 

Dit heb ik gevonden bij Brunel. Als de nood er is, kan je als consultant van project veranderen. Bovendien heb ik voor Brunel gekozen omdat ik al tijdens de interviews het gevoel kreeg dat het een heel menselijk bedrijf is. Wat mij persoonlijk het meest aanspreekt is dat ik zelfstandig kan functioneren op project, maar dat Brunel tegelijkertijd voldoende aandacht schenkt aan het menselijk welzijn. Ik ben nog steeds heel blij dat ik de overstap heb gemaakt naar Brunel. 

Consultant Steven, Project Engineer Maintenance