3 tips voor een goed scorend LinkedIn-profiel

man achter de computer

LinkedIn heeft nog meer aan populariteit gewonnen de laatste tijd. Professionals uit alle sectoren vinden ondertussen hun weg naar het platform. Ideaal om je LinkedIn profiel te vervolledigen en van een nieuwe update te voorzien. Geen idee hoe je hieraan begint? Of wat nu net belangrijk is? Wij geven alvast enkele handige tips & tricks mee!

1. Profielfoto

Voeg een profielfoto toe aan je profiel. Dit maakt je profiel veel persoonlijker. Dit kan je doen door naar je profiel op LinkedIn te surfen ennet boven je naam op de foto te klikken. Zorg dat je kiest voor een professionele foto waar je gezicht goed zichtbaar is en gebruik geen groeps- of vakantiefoto.Dit kan je doen door naar je profiel te surfen ennet boven je naam op de foto te klikken.

2. Scoor met een goed ingevuld profiel

Scoor met je profiel door de verschillende profielonderdelen die LinkedIn heeft opgemaakt in te vullen. Je kan deze op je profielpagina toevoegen.  

  • Een van de onderdelen die je kan toevoegen is 'beschikbaar voor carrièrekansen’. Zet dit zeker aan als je op zoek bent naar een job. Zo kan iemand dat in 1 oogopslag zien en vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt. 
  • Het volgende onderdeel is ‘Info’ op je profiel. Dit zal je profiel persoonlijker maken. Belangrijk hierbij is dat dit gedeelte beantwoordt aan de 3 W-vragen, namelijk ‘Wie ben ik?’, ‘Waar ben ik goed in?’ en ‘Wat zoek ik?’/’Waar sta ik voor?’. Zo kan iemand dat in 1 oogopslag zien en vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt. 
  • Daarnaast kan je verschillende externe media toevoegen aan je LinkedIn profiel, denk maar aan een eigen geschreven artikel, een link naar een filmpje of een presentatie. Dit doe je onder het tabje ‘Uitgelicht’. Dit zal je profiel heel wat persoonlijker maken. Belangrijk hierbij is dat dit gedeelte beantwoordt aan de 3 W-vragen, namelijk ‘Wie ben ik?’, ‘Waar ben ik goed in?’ en ‘Wat zoek ik?’/’Waar sta ik voor?’. 
  • Als je nog verder naar beneden scrolt kom je bij ‘Achtergrond’ terecht. Het eerste belangrijke subtab hierbij is ‘Werkervaring’ Hier kan je al jouw werkervaringen toevoegen voorzien van extra informatie zoals je functietitel, soort job/project (fulltime, parttime), het bedrijf, locatie en periode. Voor de omschrijving van de jobinhoud kan je kiezen voor een uitgeschreven tekst of bulletpoints. Deze regels gelden ook voor de andere subtabs zoals ‘Opleiding’, ‘Ervaring als vrijwilliger’, etc. 
  • Om jullie profiel nog wat meer body te geven kan je extra zaken toevoegen, zoals ‘Vaardigheden’ of ‘Prestaties’. De vaardigheden die je aan je profiel hebt toegevoegd, kunnen door andere connecties onderschreven worden. Dit verhoogt je geloofwaardigheid en vindbaarheid. bulletpoints. Deze regels gelden ook voor het subtabje ‘Opleiding’, ‘Ervaring als vrijwilliger’, etc. 
  • Als allerlaatste kan je bij ‘Aanvullende informatie’ een aanbeveling schrijven of om een aanbeveling van iemand vragen, wanneer je de samenwerking met deze persoon positief hebt ervaren.‘Prestaties’. De vaardigheden die je aan je profiel hebt toegevoegd, kunnen door andere connecties onderschreven worden. Dit verhoogt je geloofwaardigheid en vindbaarheid.  

3. Pas je URL aan

Een laatste, vaak vergeten of onbekende tip, is het aanpassen van de URL van je profiel. Standaard wordt de URL opgebouwd uit je voornaam, naam en een reeks cijfers. Uiteraard is dit niet netjes en vaak te lang om ergens te vermelden of in je cv op te nemen. Niet getreurd LinkedIn biedt de optie om je URL aan te passen.  

Hoe doe je dit? 

Ga naar het tabje ‘Ik’ in de navigatiebalk bovenaan. Klik vervolgens op ‘Profiel weergeven’, waardoor je op jouw profiel beland. Klik vervolgens in de rechterbalk op ‘Openbare profiel en URL bewerken’. 

 
Deze tips helpen je zeker op de goede weg naar een goed scorend LinkedIn-profiel.Wil je meer lezen? Check zeker ons andere blogs voor meer carrièretips.

Lees hier andere blogs

De wereld is veranderd en wij als mens kunnen ons hier gelukkig snel aan aanpassen. Het voeren van i... LinkedIn heeft nog meer aan populariteit gewonnen de laatste tijd. Professionals uit alle sectoren v... Linda, Yanah & Thibaud werken elk als Support Engineer bij Brunel Belgium. Hoewel deze 3 Brunel spec...