Fit en gezond tijdens de lockdown?

vrouw die touwtje springt

Het blijft belangrijk om de regels van de lockdown te respecteren. Hmm, die ijskast en televisie zijn plots enorm verleidelijk. Hoe zorg je dat je fysiek, maar ook mentaal gezond blijft tijdens deze lockdown? Hieronder vind je 5 tips & tricks.

Blijf in beweging

Wissel zitperiodes voldoende af met rechtstaan en korte wandelingen, al is het maar om een koffietje te gaan halen. Het is heel ongezond om lange periodes te blijven zitten. Wat een goede tip kan zijn, is dat je bij het bellen kan rechtstaan of rondwandelen. Sporten voor of na het werk behoort zeker ook tot de to-do’s!

Kook en eet gezond

Probeer ervoor te zorgen dat je voldoende gezond kookt en niet altijd iets bestelt. Voor een hongertje tussendoor, zijn er voldoende gezonde snacks die je in huis kan halen. Denk maar fruit, noten of (snoep)groentjes. Vergeet ook niet om voldoende water te drinken!

Neem vitamine D op in je lichaam

Gelukkig kunnen we nog wel buitenkomen voor een wandeling of een fietstocht. Zoek het zonlicht dan ook zeker op. Ga voor of na je werk of tijdens je pauzes naar buiten zodat je je lichaam de nodige vitamines geeft.

Apprecieer rust en haal hier profijt uit

Het is nu rustiger, terwijl we normaal tijd te kort hebben. Gebruik die rust om jezelf uit te dagen door je te verdiepen in een nieuw boek, een nieuwe passie te ontdekken of meer tijd te spenderen met je gezin. Even geen last van files en een drukke agenda.

Installeer enkele handige apps om je gezondheid in de gaten te houden

TikTok: maak enkele leuke dansfilmpjes en deel ze met de TikTok community en verbrand zo op een leuke manier enkele calorieën.

WaterLogged (iOS) of Water Drink Reminder (Android): met deze apps kan je je waterinname bijhouden, super handig!

Fervente hardloper of fietser? Download dan Runkeeper, Runtastic of Strava; gemakkelijke apps om je hardloopactiviteiten te tracken.

Daily Yoga: omdat je mentale gezondheid minstens even belangrijk is als fysieke gezondheid.

Meer blogs lezen?

Gillende kinderen. Snel s'avonds voor de tv je mailbox nog checken. De vaatwasser die naar je lonkt ... De wereld is veranderd en wij als mens kunnen ons hier gelukkig snel aan aanpassen. Het voeren van i... LinkedIn heeft nog meer aan populariteit gewonnen de laatste tijd. Professionals uit alle sectoren v...