Zo rock jij je eerste werkdag!

Het is bijna zover: 'de eerste schooldag'. Voor vele kinderen weer de eerste schooldag, voor jou misschien wel je eerste werkdag van je nieuwe job. Je hebt een zenuwslopend sollicitatieproces doorlopen en overleefd. Ben je er klaar voor? Wij somden enkele tips om je eerste werkdag te rocken!

#Morningmadness 

Zorg dat je de avond ervoor alvast het een en ander voorbereid en voorkom stress in de ochtend! Leg je outfit klaar en maak eventueel je lunch. Check van tevoren ook hoe je op je nieuwe werkplek moet komen. 

Begin vroeg en ga traag. Zorg dat je op tijd de wekker zet zodat je je mentaal nog even kan voorbereiden op de dag die komt. Neem nog even een moment voor jezelf, gun jezelf die kop koffie. You deserve it! 

#Comfortzonechallenge

Trek je sociale schoenen aan en stap even uit je comfortzone. Maak kennis met je nieuwe collega’s. Waarschijnlijk vergeet je de helft van alle namen, maar je collega’s weten in ieder geval wél wie jij bent. Life begins at the end of your comfort zone! 

#Keepittogether 

Bereid je voor op een information overload, blijf rustig! In korte tijd krijg je veel informatie op je af. Schrijf alle belangrijke zaken op. Maak ook aantekeningen van (ongeschreven) regels en processen. Neem de tijd om alles even in je op te nemen en stil te staan bij eventuele vragen die je zelf nog hebt. Zo kom je alvast van alles te weten én laat je zien dat je geïnteresseerd en betrokken bent. Vraag maar raak!

#Weesjezelf

Op je eerste dag kan je niet meteen de allerbeste zijn. Schaam je niet om fouten te maken of vragen te stellen. Je hoeft je niet als iemand anders voor te doen. Wees trots op jezelf,  je hebt niet voor niets deze job gekregen!

#Cooldown

Yes, het is zover, je hebt je eerste werkdag overleefd! Goed gedaan. Tijd om jezelf eens goed in de watten te leggen (of laten leggen ;)). Enjoy!

Het heeft je veel tijd en moeite gekost om je droomjob te vinden, dus vergeet niet van het moment te genieten. En niet te vergeten… Morgen is er weer een nieuwe dag!

Meer tips om je carrière een boost te geven?

LinkedIn heeft nog meer aan populariteit gewonnen de laatste tijd. Professionals uit alle sectoren v... De wereld is veranderd en wij als mens kunnen ons hier gelukkig snel aan aanpassen. Het voeren van i... Smartphones worden steeds efficiënter en veelzijdiger. Het aanbod van apps breidt ook steeds meer en...