Formula Student Germany Event

Sinds dit jaar is Brunel België trotse sponsor van het Formula Electric Team België. Een groep gemotiveerde studenten van de KU Leuven en Thomas More worden uitgedaagd op het gebied van Engineering, Organisatie en management. Hun doel is het ontwerpen, bouwen en rijden van een elektrische Formula Student racewagen.

Op 17 augustus was het zover. Het Formula Student Germany event in Hockenheim, één van de grootste en belangrijkste competities. Onze collega Sofie ging dit weekend ter plaatse om een kijkje achter de schermen te nemen en hield voor ons een dagboek bij.

Dag 1

Het is eens wat anders om op zaterdagochtend de wekker te laten aflopen om 7u00, maar gelukkig stond er mij heel wat leuks te wachten! Met kleine oogjes maar vol enthousiasme begon ik samen met mijn Nederlandse collega Liza aan de lange rit tot Hockenheim. Om 14u00 kwamen we aan en namen we een kijkje bij onze Brunel stand, waar we ook de Duitse Brunelcollega’s ontmoetten.

Natuurlijk stond ik ook te popelen om te kijken hoe het met ons Formula Electric Belgium team ging, dus trok ik naar de pitboxen. In de pitbox trof ik Joppe en Yentl aan, twee teamleden. Zij vertelde me dat we meteen de autocross run live op de voet konden volgen vanuit de pitbox. Na de autocross legde Gianni me uit hoe belangrijk het is om nu de beelden nauwkeurig te analyseren om zo de tijd te kunnen verscherpen tijdens de tweede ronde.

 

Om het gezonde competitiegevoel nog wat verder te drijven tussen de teams, kwam Brunel Duitsland op de proppen met de ‘Brunel Sport Challenge’. Een wedstrijd waarbij er zo veel mogelijk push ups en squats uitgevoerd moesten worden in 30 seconden, alsook een blik energy drankjes zo lang mogelijk gestrekt houden. De vijf beste teams konden de befaamde Brunel zitzak in de wacht slepen. Willem, Jelle en Wout gooiden alle krachten in de strijd en klokten af met een presentatie van maar liefst 50 push ups, 42 squats én een tijd van 2 min 10 seconden. Of ze hiermee de winst hadden binnengesleept? Dat was nog even afwachten tot zondag.

Om 17u00 volgde nog een 2de autocross run voor het Belgische team en om 21u00 was het tijd voor de befaamde Ceremony Award Part 1. Hierbij werden de eerste prijzen aan de teams uitgedeeld in een gigantische tent boven de pitboxen. Formula Electric Belgium behaalde de 5de plaats voor ‘Acceleration’. Dit smaaktte alvast naar meer voor de finale prijsuitreiking morgen!

Dag 2

Om 10u00 stond het Belgische Formula Electric team klaar om te starten met de ‘endurance test’. Tijdens 22 laps moeten de teams een zo’n scherp mogelijke tijd neerzetten. De eerste ronde waren we sterk begonnen. Helaas sloeg het noodlot toe na 13 laps en werd het team opgezadeld met een platte band, waardoor het onmogelijk werd de test nog verder uit te rijden. Het team trok dan ook onmiddellijk naar de pitbox om het probleem onder handen te nemen.

Niet alleen onze studenten, maar ook ikzelf ging aan de slag bij onze Brunel stand. De Brunel gadgets waren razend populair en vlogen de deur uit. Wanneer de drukte weer even gaan liggen is, kon ik eindelijk onze befaamde Brunel zitzak eens persoonlijk uittesten. En nee hoor, de studenten hadden niet gelogen, super comfy!

Say cheese! In de vroege namiddag gingen we gezellig met z’n allen op de foto om dit fijne weekend alvast in te kaderen. Merk op dat ik ondertussen geïnfiltreerd ben in het team! Spot jij mij op de foto?

Om 16u00 werd de winnaar van onze ‘Brunel Sport Challenge’ bekend gemaakt. De 5 beste teams werden gekroond tot gelukkige eigenaars van de ‘mega comfy Brunel zitzak’. Uiteraard wonnen onze sportieve jongens uit Leuven er ook eentje! Good job en veel plezier ermee!

Het is zover! De Ceremony Award Part 2. Het moment waarop de hoofdprijzen worden uitgedeeld! (De presentatoren lieten een uur op zich wachten, maar dat vond het publiek allesbehalve erg gezien het bier rijkelijk vloeide). Naast het sublieme beeldmateriaal, werd ik ook ontroerd door de teams die vol trots het podium op kwamen om hun prijs in ontvangst te nemen. Allemaal  gelukzalige gezichten en sterke groepsdynamiek, wat een unieke ervaring! 

Wanneer de klok 22u00 luidde, ging de beruchte “MAHLE party” van start. Dit is hét event waar alle teams, partners en medewerkers al heel de week naar uitkeken. De ceremonietent werd omgetoverd tot een gigantische dansvloer. Team Leuven haalde alvast hun beste dance moves boven. Of de biertjes hier iets mee te zien hebben, laat ik alvast in het midden ;).

Aan alle leuke feestjes komen ooit een einde. Om 12u00 werd de MAHLE Party beëindigd, de after party werd al snel ingezet op de camping. We werden warm ontvangen door Belgische team, die alvast het initiatief hadden genomen om het feest voor te zetten onder de Brunel party tent. Wat mooi om te zien hoe alle teams samen de avond verderzetten als één groot team.

Wat is het weekend snel voorbijgevlogen! Bedankt aan iedereen die erbij was om dit een memorabele ervaring te maken. Eén ding is zeker: volgend jaar ben ik opnieuw van de partij!

Bis dann!

Sofie Brijs
Team Lead Talent Acquistion

Meer weten over Formula Electric België?

Klik hier

Meer blogs lezen van onze medewerkers?

Lees hier meer