5 vragen aan een servicecoördinator

Als servicecoördinator aan de slag?
Onze collega Wim vertelt je er meer over ..

Wim

Servicecoördinator / Projectleider

Wim (45) is werkzaam bij Brunel als servicecoördinator / projectleider en op project bij een pionier in technologische industrie op de hoogspanningsafdeling 'Power Grids'. In deze snel veranderende sector, die in de toekomst alleen belangrijker zal worden, is veiligheid voor Wim prioriteit.

Wie ben je en wat doe je?

"Ik ben Wim. Ik ben 45 jaar en getrouwd. Mijn dochters zijn 11 en 15. In opdracht van Brunel werk ik als servicecoördinator en projectleider bij een technologisch bedrijf. Ik ben daar werkzaam op de afdeling 'Power Grids'. Als servicecoördinator zorg ik voor de coördinatie en opvolging van het preventieve onderhoud. Daarnaast zorg ik ook voor de planning en opvolging van het team en waak ik over het naleven van de veiligheidsnormen en instructies. Tenslotte ben ik zowel het aanspreekpunt voor de techniekers, sales engineers,  externe leveranciers en de klanten."

Wat vind je het leukste aan je werk?

"Absoluut de afwisseling. Geen twee dagen zijn hetzelfde, elke dag heb ik wel een ander project om mijn tanden in te zetten. Daarnaast vind ik ook het menselijk aspect een pluspunt. Zo heb ik veel contact met de techniekers en de klanten. Ook projecten regelen en afspraken maken behoren tot een van de leukste facetten van mijn job."

Wat is de toekomst van alles wat te maken heeft met energie, en alles wat te maken heeft met hoogspanning & laagspanning? 

"Door de klimaatverandering zal energie, en zeker elektriciteit, steeds een belangrijkere rol gaan spelen. Ook veiligheid zal steeds een cruciale rol blijven spelen. De gevolgen kunnen dramatisch zijn als er iets fout loopt. Het is dus een belangrijke zaak om energie op een goede en veilige manier naar iedereen te blijven distribueren in de toekomst."

Hoe blijf je bij in jouw vakgebied?

"Om bij te blijven in het vakgebied tracht ik op regelmatige basis te studeren en cursussen te volgen. In het vakgebied verandert alles heel snel. Het is dus zeer belangrijk om continu bij te blijven om te weten hoe alles werkt. Ik probeer ook zo vaak mogelijk vakmateriaal te lezen en de laatste trends en nieuws te volgen

Heb je nog tips voor jouw vakgebieden?

"Veiligheid is altijd het belangrijkste. Als je niet zeker bent dat je niet veilig kan starten, begin er dan ook niet aan. Ook wanneer er projecten zijn, waarbij je je niet comfortabel voelt en waarvan je niet zeker weet of je ze wel aankan, voer je ze beter niet uit. Bespreek dit dan ook met je leidinggevende. Wij geven dit onze techniekers ook altijd mee: op veiligheid staat écht geen prijs."