5 handige apps voor zakelijk gebruik

Smartphones worden steeds efficiënter en veelzijdiger. Het aanbod van apps breidt ook steeds meer en meer uit. Apps zijn niet alleen interessant voor entertainment, maar ook handig in je zakelijk leven. Bovendien zijn ze een handige tool om je productiviteit te verhogen op de werkvloer. Wanneer je in de App Store of Google Play ‘productiviteit’ krijg je tientallen apps voorgesteld.


Wij selecteerden voor jou onze 5 favoriete productiviteitsapps voor een instant productiviteitsboost.

Evernote

Evernote is een productiviteitsapp vergelijkbaar met een modern digitaal notitieboekje. In deze app kan je allerlei lijstjes, to do’s, foto’s, spraakopnames, etc. bewaren. Je hoeft niet te vrezen om je notities te verliezen, want jouw bestanden worden door Evernote in de cloud bewaard. Hierdoor kan je ook eenvoudig je notities uitwisselen tussen je telefoon en computer. Weg met gekribbelde notities op dat papiertje met ezelsoren.

Prijs: Gratis

Beschikbaar op: iOS, Android, Chrome extensie

Asana

Werken aan een project in team is niet altijd even gemakkelijk. Wie is met wat bezig? Wie volgt wat op? Wie communiceert wanneer? Met Asana kan je taken en workflows van een teamproject (of je eigen persoonlijke projecten) overzichtelijk houden. Dit doe je door taken toe te wijzen aan specifieke personen en prioriteiten & deadlines te stellen. Op deze manier kan iedereen het project in elk stadium opvolgen en hierover met elkaar communiceren. Het beste nieuws? Tot maar liefst 15 (!) teamleden is Asana gratis te gebruiken.

Prijs: Gratis

Beschikbaar op: iOS, Android, Chrome extensie

Forest

Heb je groene vingers in je vrije tijd? Dan is Forest zeker dé app om ook de natuur jouw productiviteit op professioneel vlak een boost te geven. De app is gebaseerd op de bekende Pomodoro techniek, maar met een speelse twist. De app stimuleert je om je smartphone aan de kant te laten en op deze manier je focus te behouden op je project of taak. Wanneer je de timer start, plant je een zaadje en zal dit in 25 minuten langzaam uitgroeien tot een boom. Indien je je telefoon gebruikt tijdens deze 25 minuten, groeit jouw boom niet verder en faal je. Het ultieme doel is een bos vol bomen gepland te hebben. P.S. Ook te gebruiken wanneer je geen groene vingers hebt.

Prijs: €2,29 (iOS), gratis (Android)

Beschikbaar: iOS, Android

Lastpass

Blue Mondays. Je herkent het probleem vast wel. Na een heerlijk weekend wil je inloggen op je mailbox, maar je weet je wachtwoord niet meer. Frustrerend én tijdverlies. Lastpass is je persoonlijke assistente die jou helpt om al jouw wachtwoorden te onthouden. De app versleutelt al je wachtwoorden en onthoudt bij welke website het wachtwoord hoort. Je kan dus voortaan gemakkelijk voor elke website een uniek wachtwoord kiezen zonder angst om ze te vergeten.

Prijs: Gratis

Beschikbaar op: iOS, Android, Chrome extensie

Pocket

Net wanneer je in meeting moet, kom je een artikel tegen, waarvan de titel jou doet watertanden. Helaas je hebt echt geen tijd meer om het te lezen. Met de app Pocket kan je artikels, websites, recepten en filmpjes bewaren om later te lezen. Bovendien heeft Pocket ook handige labels die je kan toewijzen aan een opgeslagen artikel om het later gemakkelijk terug te vinden. Pocket bewaart het artikel als een soort tijdschrift- of krantenartikel, en laat overbodige website-elementen zoals banners verdwijnen. Heerlijk toch?

Prijs: Gratis

Beschikbaar op: iOS, Android