Op een dag vind je de job van je leven

Het leven is te kort voor een job die je niet past. Wat zijn de juiste ingrediënten voor de job van je leven?

Geproefd van diverse jobs in verschillende culturen

Het is haast onmogelijk om een allesomvattende ingrediëntenlijst samen te stellen die omschrijft wat de job van je leven inhoudt. Mijn ingrediëntenlijst is doorheen de jaren grondig door elkaar geschud. Ik heb geproefd van diverse jobs in verschillende culturen. Geproefd en goed bevonden, maar toch net niet dé ultieme smaakbom.

Het uitbreiden van mijn ingrediëntenlijstje startte al vrij vroeg vanop de schoolbanken. De ultieme vragen die ik mezelf steeds stelde waren: “Wat ga ik studeren? Wat wil ik worden als ik groot ben?” Al op piepjonge leeftijd moet je deze keuzes maken, niet beseffend wat voor gevolgen deze beslissingen kunnen hebben op je leven. Ik dacht bijvoorbeeld allesbehalve aan de consequenties die bepaalde jobs zouden hebben op mijn toekomstige gezinsleven.

Loopbaanbegeleiding

Ik ben gestart in de orthopedagogie. Mijn eerste werkervaringen waren leuk en leerrijk, maar ook telkens maar voor een tijdelijke periode. Het ene vervangingscontract na het andere. De onzekerheid die hierbij kwam kijken en de droom om een eigen gezin te stichten, deden me nadenken. Ik heb hierbij de hulp ingeschakeld van loopbaanbegeleiding. Samen met hen heb ik gezocht naar wie ik was en wat ik wou. Uiteindelijk heb ik het roer omgegooid en ben ik de zoektocht gestart naar een administratieve job, maar met de mogelijkheid om mijn passie, om mensen te helpen, te blijven benutten. Dit kon ik perfect als consulente bij een ziekenfonds. Werken voor een grote firma, een hiërarchisch model, veel administratie en veel op de baan zijn, waren nieuwe facetten voor mij. De vele verplaatsingen, werkuren en gebrek aan doorgroeimogelijkheden werden voor mij al snel minpunten, maar de leuke collega’s en opleidingen waren een plus.

Inslaan van een andere weg

Deze minpunten en een hervorming binnen het ziekenfonds zorgde ervoor dat ik opnieuw een sprong nam in het onbekende. Ik solliciteerde voor verschillende functies en werd zo ook uitgenodigd bij Brunel voor een gesprek. Na mijn gesprek bij Brunel, hield ik er meteen een positief buikgevoel aan over.. De open sfeer die er heerst voelde ik onmiddellijk. Oorspronkelijk solliciteerde ik voor de functie van Allround administratief- en onthaalmedewerker, maar ik kreeg van Brunel ook de kans aangeboden om een andere weg in te slaan als Recruiter. Een functie die volledig onbekend was voor mij. Dankzij een gesprek met mijn toekomstige collega’s en leidinggevenden, greep ik deze kans met beide handen.

Wat ik toen als afgestudeerde in orthopedagogie belangrijk vond in mijn job, is niet meer hetzelfde als wat ik nu zovele jaren later het belangrijkste vind. Ik heb altijd mijn buikgevoel gevolgd. Als ik terugblik op mijn loopbaan en kijk waar ik nu sta ben ik best tevreden, iets wat anders is uitgedraaid dan wat ik had uitgedacht bij de aanvang van mijn carrière. Mijn passie, werken met en voor mensen, ben ik niet uit het oog verloren, alleen ligt de focus en doelgroep nu iets anders.

  • Leuke collega’s

  • Open sfeer

  • Jobfunctie

  • Doorgroeimogelijkheden

  • Opleiding en training on the job

  • Combinatie werk en gezin

 

Zo zie je, op een dag vind je de job van je leven.

 

Wil jij net als Elize een carrière switch maken?

Klik hier voor het vinden van jouw droomjob!