Met de juiste inzet en focus kan je alsmaar verder groeien

Ik ben een moeder met een sprankelend privéleven en tegelijk een professional met een gezonde dosis ambitie. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we een boeiend leven kunnen leiden door hard te werken, veel plezier te maken en respect te hebben voor de mensen in onze omgeving. Al deze waarden vond ik ook terug bij Brunel: ik maak hier werkelijk deel uit van een fantastisch team.

Goede balans tussen werk en privéleven

Vier maanden geleden had ik mijn eerste werkdag bij Brunel. Vanaf dag 1 werd ik ondergedompeld in het reilen en zeilen van het bedrijf, een leuke belevenis! Dagelijks kruisen ook gemotiveerde collega’s en klanten mijn pad en werk ik op uitdagende projecten – Brunel lost mijn verwachtingen helemaal in!

Hoe ik bij Brunel terecht kwam? Doorheen mijn carrière heb ik mezelf en mijn professionele verwachtingen steeds beter leren kennen. Keuzes maken wordt zo steeds makkelijker. Ook heb ik mijn professionele ambities steeds in evenwicht met mijn persoonlijk leven kunnen ontwikkelen. Ik besteed veel aandacht aan een goede balans tussen werk en privé, zonder dat er op een van beiden een rem hoeft te staan.

Juiste inzet, focus en volharding

Mijn carrière start zo’n 18 jaar geleden: diploma net op zak en commercieel onervaren. Ik had totaal geen idee wat een commerciële functie in Telecom of IT – destijds een mannenwereld - inhield.

Als kersverse Junior Accountmanager voelde ik me geregeld overdonderd tussen de vele ervaren commerciële collega’s in de grote internationale structuur van het bedrijf. Toch bood mijn functie vele kansen – en ik liet er geen enkele aan mij voorbijgaan. Ik volgde zoveel mogelijk trainingen: opleidingen sales, technische trainingen, communicatiecursussen en zelfs een opleiding psychologie. Daarnaast luisterde ik aandachtig tijdens teammeetings, waardoor ik bijleerde over de verkoop tactieken van mijn collega’s. Ik ging ook geregeld mee op klantenbezoek. Na een aantal maanden boekte ik dan ook – na eerst een paar keer voluit op mijn bek te zijn gegaan – mijn eerste successen.

Ik leerde snel dat ik met de juiste inzet, focus en volharding steeds verder groeide en mijn plaats in het team kreeg. Mijn commerciële carrière was vertrokken.

Mini-ondernemer

Later kwam ik via een collega in contact met de wereld van IT consultancy en dat lijkt helemaal mijn ding te zijn: diensten leveren aan klanten, gemaakt door mensen! Ik ben stilaan een mini-ondernemer: ik ga op zoek naar projecten en tegelijk ook de mensen met de juiste kennis om die projecten goed uit te voeren.  Hoe complexer de projecten worden, hoe uitdagender de onderhandelingen met klanten. Maar hoe meer we moeten puzzelen, hoe liever ik mijn job doe! Zo werkte ik onder meer voor enkele IT en telecombedrijven als Key Accountmanager en Business Unit Manager.

Belangrijk om op te merken: tijdens heel mijn loopbaan blijf ik me verder bijscholen. Naast job gerelateerde opleidingen volg ik onder meer nog een opleiding financieel transactiemanagement aan de Solvay Business School. Ik leer werken in een internationaal kader en ga ook met steeds grotere budgetten om.

Misschien nog belangrijker is dat ik te allen tijde mijzelf probeer te blijven. Ik ben tegelijk een moeder én professional, en ik voel me daar goed bij. Ik vind het geweldig om die verschillende persoonlijke aspecten ook terug te zien in het Brunel-team. Die mix is voor mij immers dé sleutel naar een boeiend leven!

Klik hier als jij ook wil te weten komen wat Brunel voor jou kan betekenen!