Twijfel niet, jaag je dromen na!

“Jaag je dromen na.”

 

Het klinkt leuk, maar het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Iedereen begrijpt wel iets anders met ‘dromen’. Toch heb ik een lang gekoesterde droom van mezelf kunnen waarmaken, alvorens ik mijn professionele carrière zou starten.

Een hobbelig studeerparcours

Mijn studiejaren verliepen niet van een leien dakje. Ik was snel afgeleid, weinig studievakken konden me boeien, leerkrachten hadden geen vat op de leerlingen en ik zat op een school waar ik mij absoluut niet thuis voelde. Het beëindigen van mijn middelbare studies was een moment waar ik al lang naar uitkeek. Maar wat zou ik dan verder studeren? Of zou ik meteen gaan werken? Keuzes die ik allemaal zelf moest maken, want van de infosessies en begeleiding werd ik niet veel wijzer. Ik bleef achter met veel twijfels en vragen.  

Toch heb ik hogere studies aangevat – weliswaar in een verkeerde studierichting – waarbij die innige droom weer kwam bovendrijven. The United States of America. Ik heb altijd een passie gehad voor reizen, en specifiek voor Amerika. Ik nam een grote beslissing en koos ervoor een jaar in het buitenland te gaan studeren. Zonder dat mijn ouders op de hoogte waren, won ik informatie in bij een internationale school in Antwerpen. Eens aan de balie toegekomen, brak het angstzweet me wel uit. “Wil ik dit echt doen? Wat gaan mijn ouders, familie en vrienden hiervan denken? Is dit wel een juiste keuze voor later? Kan ik iedereen zolang missen?” Er zijn nog veel meer vragen die door mijn hoofd spookten, maar ben diezelfde avond nog thuisgekomen met een zak vol informatie. Een avond vol emoties en argumenten, maar ik ben blijven volharden om mijn grote droom na te jagen. Resultaat? Een half jaar later zat ik op het vliegtuig richting Los Angeles. Met de gewaardeerde steun van mijn ouders, die mijn studies bekostigden en me een zakcentje meegaven.  

Een ontwikkelde persoonlijkheid en een koffer vol anekdotes

Hoe heeft Amerika nu bijgedragen aan mijn carrière? Studeren in het buitenland gaf mij de kans om niet alleen mezelf, maar ook een andere manier van leven te ontdekken. Door mijn open, enthousiaste en directe karakter was dit een enorme boost voor mijn persoonlijkheid. In de VS heb ik mijn passie voor psychologie ontdekt. Studeren voor de examens was dan ook geen enkel probleem. Studeren of werken in het buitenland doet je beseffen dat je niet bang hoeft te zijn voor nieuwe uitdagingen. Het is een ervaring zoals geen ander en je maakt vrienden voor het leven.   Nog een leuk weetje: de vader des huizes van mijn gastgezin was professioneel fotograaf voor de filmpremières. De eerste keer met je kleine camera tussen de massa staan om de Hollywoodsterren in levenden lijve te fotograferen is waanzinnig!    

Volg je dromen, geloof in jezelf en geef nooit op!

Het land waar je gaat studeren is voor iedereen anders en hangt af van je persoonlijke interesse, maar laat mijn boodschap duidelijk zijn: denk niet aan wat anderen zullen denken. Jaag die dromen na, en investeer in jezelf. Maak die wereldreis, ga op die buitenlandse stage. Je komt terug als een wijzer mens en je bent klaar voor toekomstige uitdagingen, zowel professioneel als privé. Mijn levensmotto voor iedereen die mijn blog leest? Volg je dromen, geloof in jezelf en geef nooit op!   

Veel van mijn collega’s bij Brunel zijn naar het buitenland gegaan voor een stage of wereldreis. Erover praten tijdens de middagpauze brengt zoveel mooie herinneringen naar boven. Wat zou ik de klok graag willen terugdraaien naar acht jaar geleden. Wie weet brengt Brunel mij ooit in buitenlandse oorden…