Reboot your mindset

Aurriza Gosseye

We leven in een hectische en gehaaste maatschappij. We worden dagelijks geconfronteerd met veel deadlines, vergaderingen, voorbereidingen en zodra je je even omdraait is je mailbox alweer volgelopen. Extraatjes op de planning zoals een tandartsafspraak of het oudercontract is voldoende om je de stuipen op het lijf te jagen. En ondertussen doe je je best om ook nog eens te sporten, die vriendin te bellen die je al lang niet meer gezien hebt of die klusjes in je huis die je al lang wilde doen. Dat zorgt voor … stress! Daar hoef ik geen tekening bij te maken.

Het is dus erg belangrijk om op tijd te rebooten. Rebooten betekent ook echt de tijd nemen om te ontspannen en te relaxen, en niet ondertussen je agenda en to do lijst compulsief te checken. Je moet het durven achterwege laten. Op die manier vermijd je net dat je dingen vergeet, of verkeerd inschat en dus steken laat vallen.

Voor mij was deze vaststelling een openbaring. Stil zitten was niet aan mij besteed. Ik leefde en werkte alsof er 72 uren in een dag zaten. Doelloos is ook maar zinloos, niet? Zolang het vooruit gaat, gaat het goed, dacht ik. Niet dus. 

Ik trek niet snel aan de alarmbel en ik kan best goed overweg met verrassingen. In mijn functie als ICT recruiter bij Brunel heb ik een onregelmatige dag structuur en dit leidt vaak tot stressvolle situaties. Maar ik ben tot de vaststelling gekomen dat stress op zich niet slecht is, zolang je maar voldoende rust. Die reboot is essentieel.

Als je week voorbijraast met stressvolle situaties waarin je bij springt, beantwoordt, ondersteunt, en kei-hard je best doet, moet je op die stopknop durven duwen. Enkel zo kan je groeien in je carrière. Het is pas wanneer je af en toe stilstaat dat je beseft dat het vaatje nog flink gevuld kan worden met allerhande relevante kennis en knowhow. Voor de workaholics zoals ik, betekent dit af en toe uit je comfortzone komen, en rusten. 

Als je je job graag doet, er een goede bedrijfssfeer heerst en je de nodige flexibiliteit en ruimte gegeven wordt, creëer je voldoende buffers om stress het hoofd te bieden. Door een goede balans te vinden tussen je eigen mindset en de stress uit je omgeving, kan je elke job aan! 

AG

Aurriza Gosseye