Een job op je lijf geschreven

In 2015 hebben we met zijn allen gemiddeld 251 dagen van de 365 gewerkt en de gemiddelde werkdag duurde acht uur. Een snelle rekensom leert dat we dus bijna een vierde van onze tijd doorbrengen op het werk. In het overige deel moeten we tijd vinden voor het huishouden, hobby’s, vrienden, en ahja, we moeten ook nog een paar uur slapen.

Geen wonder dat het belangrijker is dan ooit om een job te hebben die op je lijf geschreven is. En ik ben blij om te zeggen dat dat precies is wat ik heb gevonden.

Thuis komen

Toen ik ging solliciteren bij Brunel had ik er drie studies en een paar mindere werkervaringen opzitten, waarvan enkele slechts een paar maanden geduurd hadden. Geen wonder dus dat de zenuwen door mijn lijf gierden op weg naar mijn mogelijke nieuwe job. Maar eens aangekomen verdwenen ze als sneeuw voor de zon. Gek genoeg voelde ik mij vanaf de eerste minuut thuis bij Brunel, alsof ik er al jaren rondliep.

Kansen grijpen

Mijn gut feeling is nog niet veranderd, integendeel. Nog nooit in mijn carrière heb ik voor een bedrijf gewerkt dat zo aansluit bij mijn ideeën over rekruteren en omgaan met werknemers: een bedrijf dat altijd correct is naar de consultants, waar geen ongezonde interne strijd heerst, een bedrijf dat iedereen kansen biedt zolang je ze zelf ook ziet en grijpt,… en zo kan ik nog wel even doorgaan. En ik ontken natuurlijk niet dat het leuk is om als Hollander in België te kunnen werken in een van origine Nederlands bedrijf.

Luister naar je gevoel

We werken steeds meer en zullen met zijn allen ook nog vele jaren op de arbeidsmarkt moeten blijven presteren. Het is daarom belangrijker dan ooit om voor een bedrijf te werken waar je je goed voelt, nu, maar ook nog binnen drie, tien of zelfs twintig jaar.

Kies voor een omgeving waar je ontwikkelingsmogelijkheden en opleidingskansen krijgt, uitdagingen kunt aangaan en je tijd kan doorbrengen met fijne collega’s. Luister daarom naar je gevoel bij een sollicitatiegesprek, want dat zegt vaak alles over de job. Ik ben er zelf het levende bewijs van.

De Bangles zongen in 1986 al over Manic Mondays…. En ondanks dat maandag steevast de drukste dag van de week is en het altijd weer een beetje wennen is na een ontspannend weekend, zal ik altijd met een glimlach op kantoor verschijnen. Ik hoop dat jij hetzelfde kan zeggen!