Vol energie terug van vakantie

Vol energie terug van vakantie

Door het volgen van deze tips zorg je ervoor dat je ontspannen op vakantie gaat en bij terugkeer met frisse energie weer hard aan de slag kan!

Je kent het wel, je bent net terug van vakantie, maar eigenlijk ben je meteen wéér toe aan vakantie. Hoe kan je er nou voor zorgen dat je uitgerust terugkomt zodat je er weer even tegenaan kan? Lees onze tips voor een optimale vakantie en een energieke terugkeer.

Ervoor zorgen dat je uitgerust terugkomt van vakantie begint al voordat je de out of office reply hebt aangezet. De weken voor je gaat ben je altijd druk met taken afronden en overdragen. Waarschijnlijk ben je de laatste dagen alleen maar bezig met zaken in orde te brengen en stroomt je mailbox over met lastminute verzoekjes. Klinkt bekend in de oren, niet waar? 

Afbouwen

Je stressniveau schiet omhoog en de eerste dagen van je vakantie heb je hard nodig om bij te komen. Alleen uitrusten is niet voldoende, je moet ook kunnen opladen! Probeer in de weken voor de start van je vakantie alvast dingen over te dragen. Degene die jouw taken overneemt kan dan vragen stellen wanneer je er nog bent, waardoor de overgang soepel verloopt. Jij bent gerust dat alles in goede handen is en je kan meteen de eerste dag van je vakantie genieten en ontspannen. 

Laat de voorpret starten!

Onderschat ook de voorpret niet! Ga lekker de stad in om een nieuwe bikini, zwembroek of reisgids te kopen. Of stippel je route alvast uit, lees een mooi boek over jouw bestemming of zoek leuke uitstapjes en restaurants. Zeker weten dat je dan in de aanloop naar je vakantie al kunt ontspannen, en extra energie hebt om je de laatste dagen voor je vakantie nog volop op je werk kunt storten. 

Zet e-mailmeldingen uit

Eenmaal op je vakantieadres is het slim om te zorgen dat je geen meldingen op je telefoon krijgt van je werk e-mail. Moét je af en toe je e-mail checken? Kies dan een vast moment per dag zodat je er rustig de tijd voor kan nemen.

Start rustig

Probeer je vakantie zo te plannen dat je op een woensdag of donderdag weer aan het werk gaat. Zo hoef je niet meteen een hele week vroeg op te staan, maar kan je rustig starten en de belangrijkste zaken weer oppakken.

Hou het gevoel vast

Wanneer je weer aan de slag gaat kan je dat fijne vakantiegevoel langer vast houden door na te genieten. Wist je dat geur een herinnering kan oproepen? Gebruik daarom nog eens die ene shampoo of after sun zodat je na je drukke werkdag weer even weg kan dromen.

SS

Sandra Schuerewegen