SCADA (WinCC OA) Software Engineer

PUB292769

About this role:

Heb je ruime ervaring in de technische automatisering, ben je een kei in programmeren en wil je werken bij een toonaangevende internationale werkgever? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren en verwelkomen we jou graag als nieuwe collega in ons team.

Als WinCC OA Software Engineer binnen de afdeling Mobility zet je jouw passie voor techniek in voor state-of-the-art oplossingen voor de realisatie van innovatieve automatiseringsprojecten in de mobiliteitsbranche (denk hierbij aan tunnels, sluizen, bruggen en wegen). Je realiseert vanaf de tekentafel de eindoplossing voor de klant.

Complexe vraagstukken zijn voor jou een uitdaging. Je treedt zowel intern als extern als sparringpartner op voor het ontwerpen, ontwikkelen en testen van de SCADA software.

Voor onze afdeling Mobility zoeken wij een getalenteerde en gedreven WinCC OA software engineer. Iemand die het beste uit zichzelf én uit onze techniek wil halen. Je maakt als WinCC OA Software Engineer deel uit van het engineeringsteam, werkt binnen projectteams, en je rapporteert aan de Solutions Manager Engineering.

Wat worden jouw verantwoordelijkheden?

Je werkt mee in projectteams om de eindoplossing voor de klant te maken en deze uiteindelijk bij de eindklant op de site in bedrijf te stellen.
Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van de WinCC OA-gerelateeerde engineeringactiviteiten van het project.
Je maakt op basis van eisen een voorontwerp, detailontwerp en uitvoeringsontwerp, inclusief het schrijven van documentatie.
Je vertaalt het uitvoeringsontwerp naar implementatie.
Je begeleidt junior of medior WinCC OA software engineers.
Je bent verantwoordelijk voor afnames met externe leveranciers, inbedrijfstelling bij eindklant en leveren van nazorg.

What you need to bring:

Wat heb je nodig om voor deze functie in aanmerking te komen?
Wij zoeken iemand die pas stopt als de oplossing is gevonden. Een professional die elk probleem benadert als een uitdaging. Kortom, een ervaren WinCC OA Software Engineer die gaat voor techniek. Je houdt er van je kennis constant uit te breiden en te verdiepen en je bent een echte teamplayer en gericht op resultaat.

Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van Elektrotechniek, Industriële Automatisering, of gelijkwaardig
  • Tenminste 5 jaar werkervaring op het gebied van technische automatisering
  • Grondige kennis van het programmeren in WinCC OA
  • Goede communicatieve vaardigheden en uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
  • Kennis van automatisering van tunneltechnische- en/of verkeerinstallaties is gewenst
  • Kennis van CCTV, Audio, Bediening & Besturing, (Failsafe) PLC’s, netwerken is gewenst

Benefits:

Wij bieden je een fulltime baan (parttime mogelijk tot 32 uur) in een innovatieve en professionele werkomgeving, met veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zo beschikt onze opdrachtgever over een eigen learning-afdeling, waarin wij zelf trainingen aanbieden. Benieuwd naar de overige arbeidsvoorwaarden? Die bespreken we graag met je tijdens ons kennismakingsgesprek!

Anything Else?

Binnen de afdeling Mobility werken ze bij onze opdrachtgever aan innovatieve projecten in de mobiliteitsbranche (tunnels, sluizen, bruggen, wegen). Innovatieve concepten en oplossingen die ervoor zorgen dat Nederland en de rest van de wereld ook in de toekomst mobiel blijven. Hierbij kun je denken aan verkeersoplossingen voor bediening en besturing van tunnels of aan installaties voor het geautomatiseerd bedienen van sluizen en bruggen. Dit doen ze wereldwijd met zo’n 30.000 Mobility collega’s, waarvan er ongeveer 300 werkzaam zijn in Nederland. Is dit de uitdaging waar je naar op zoek was? Solliciteer nu.

Start applying immediately

Sending an application is quick and easy. Just make sure you have the required documents ready to go.

  • Job references (optional)
  • Motivation Letter (optional)
  • Resume
Apply now

Any questions remaining?

Your consultant, Yorrick van den Engel is happy to clarify anything about this vacancy. When reaching out, use this number:
PUB292769

Account manager

Yorrick van den Engel
Brunel Netherlands Rotterdam
y.van.den.engel@brunel.net

Want new jobs sent to your inbox daily?

Sign up for the Brunel job alert

Look at our privacy statement