Sales Engineer

PUB285534

About this role:

Techniek en commercie zijn zo’n beetje als appels en peren. Behalve dan in jouw functie: jij als Sales Engineer balanceert op de scheidslijn tussen wat iets oplevert, en wat iets waard is. En dan ben je ook nog het aanspreekpunt voor klant en fabriek. Operationele processen beheren bij een hightechbedrijf in regio Almelo? Solliciteer vandaag.

Onze opdrachtgever, een technisch bedrijf in Almelo, ontwikkelt hightech apparatuur voor industrieën en klanten wereldwijd. Denk aan techniek voor duurzame energie, medische apparatuur en mechanica. Voor dit soort producten richt jij je als Sales Engineer op de operationele processen daarvan.

Dat zit zo: de Accountmanagers in dit bedrijf richten zich volledig op klanten. Jij focust voornamelijk op het operationele gedeelte dat daarbij hoort, oftewel schakelen tussen klant en fabriek. Zo stel je offertes op, verwerk en wijzig je orders, bewaak je marges, beheer je debiteuren én stuur je aan op processen. Je benadert ieder klantdossier vanuit zowel een commerciële als technische blik.

Soms schakel je daarvoor (nog een keer extra) met stakeholders. Dankzij je technische kennis vul je de Accountmanager vrijwel altijd aan als het gaat om het vinden van oplossingen en vice versa. Het is dus niet zomaar dat je vaak aangehaakt wordt bij verbeterprojecten!

What you need to bring:

Waarom kiezen als het niet hoeft? Jij als Sales Engineer brengt het beste van techniek en sales gewoon samen. Daarin slagen moet haast wel, met dit portfolio:

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma
  Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde of Mechatronica
 • Je bent klantgericht, blijkt wel uit al je LinkedIn-onderschrijvingen en afgeronde soft skill-trainingen
 • Je weet het fijne van hightech, zowel wat productieomgevingen als de producten zelf betreft
 • Je spreekt en schrijft goed Engels (native level), en als het even kan ook Duits of een andere taal
 • Je voelt je thuis in een omgeving die zich kenmerkt door ondernemerschap en samenwerken

Benefits:

Reiken je ambities verder dan het combineren van techniek en commercie? Wat ons betreft terecht. In deze technische omgeving in Almelo houden ze gelukkig wel van ontwikkeling, en kun je volop doorgroeien in welke richting je maar wil. Moet je jezelf natuurlijk wel bewijzen. En daar helpen we je graag bij! Reken als Sales Engineer bij Brunel in dienst op:

 • Een persoonlijk opleidingsbudget voor het behalen van erkende certificaten
 • Altijd tips, tricks en coaching van een vaste Brunel Engineering-consultant
 • Een gigantisch netwerk aan opdrachtgevers, vakgoeroes en mede-Brunellers
 • Toegang tot diverse soft skill-trainingen – zoals Beïnvloedingsvaardigheden
 • Een fijn salaris, een voordelige pensioenregeling en genoeg vakantiedagen

Anything Else?

Bedenk het, en jij brengt er bij dit bedrijf een innovatief exemplaar voor aan de man of vrouw. Halffabricaten, subsystemen en onderdelen voor bijna ieder soort bedrijf dat werkt met techniek. Ja, dat is een behoorlijk breed spectrum: daarom telt deze hightech specialist ruim zeshonderd medewerkers. Waar Mechanical Engineers uitblinken in ontwerpen en Accountmanagers opvallen door hun sales skills, ben jij als Sales Engineer aanspreekpunt voor allebei: klant en fabriek. Grote kans dat je in een paar maanden tijd de meeste collega’s al kent. Al helemaal als je werknemers herhaaldelijk hoort over de nuchtere en gezellige Twentse cultuur die in deze omgeving heerst. Die cultuur zelf ervaren? Solliciteer direct.

Start applying immediately

Sending an application is quick and easy. Just make sure you have the required documents ready to go.

 • Job references (optional)
 • Motivation Letter (optional)
 • Resume
Apply now

Any questions remaining?

Your consultant, Wouter Berns is happy to clarify anything about this vacancy. When reaching out, use this number:
PUB285534

Account manager

Wouter Berns
Brunel Netherlands Enschede
w.berns@brunel.net

Want new jobs sent to your inbox daily?

Sign up for the Brunel job alert

Look at our privacy statement