Technisch Sales Engineer

Zuid Holland - Netherlands - Industry - Machine & Equipment Construction - Engineering & Design - Professional Bachelor

Hoofdzaken en bijzaken sorteren, jij hebt er nooit moeite mee. En dan onderscheid je jezelf als Sales Engineer ook nog eens door altijd dé middenweg te vinden tussen de klantvraag en het belang van je opdrachtgever. Met deze gave kun jij overal terecht, maar jij bent kritisch. Je zet jezelf alleen in bij bedrijven waar je nooit raakt uitgeleerd. En daarom solliciteer je bij Brunel.

Feel free to contact

Nigel Wijshijer, Account manager

Apply now

About this role

Doordat je in jouw functie regelmatig contact hebt met de Accountmanager van de opdrachtgever en met de klant, heb je die klantvraag al snel helder en kom je snel tot slimme sorteer-oplossingen of updates. Klopt, je gaat aan de slag bij een bedrijf dat naam heeft gemaakt als ontwikkelaar van sorteersystemen voor de voedselindustrie. De opdrachtgever werkt met de meest geavanceerde installaties, dus je maakt behoorlijk veel gebruik van jouw verstand van mechatronica en besturingssystemen.

Heb je de klantvraag eenmaal helder, dan beoordeel je deze nauwkeurig aan de hand van de onderliggende informatie en de extra klantgegevens die de Accountmanager met jou deelt. En je maakt vast een eerste technische lay-out met AutoCAD. Als dat allemaal rond is, begint het plannen en organiseren. Je brengt in kaart wat het budget is, hoeveel mensen er nodig zijn voor het project en wat de deadline is. Van dit alles, samen met de technische specificaties, kostprijs, levertijd, betalingstermijn en algemene voorwaarden van het project, maak je een duidelijke opdrachtbevestiging in Sofon.

Even terug naar de contactmomenten met de klant en de Accountmanager. Want zij zijn niet de enigen met wie je regelmatig spreekt over de klantorders. Collega’s van zusterorganisaties en dealers of agenten in het buitenland zijn hierbij net zo belangrijk. Tel daarbij op dat je geregeld met leveranciers onderhandelt en dat je ervoor zorgt dat alle betrokken afdelingen op tijd op de hoogte zijn van wat er van hen wordt verwacht. Verder verzorg jij de verkoopmap voor de Projectmanager die de klantorder gaat begeleiden- jij weet tenslotte het beste wat er speelt in het proces!

About you

Het is nogal een mondvol, die opsomming van wat jij zoal gaat doen in deze functie. Mag ook wel, als je zoveel in huis hebt als jij. Je hebt namelijk:

 • Enkele jaren ervaring als Engineer of Sales
 • Engineer
  Ervaring met techniek én met commercie
 • Genoeg sociale skills om op verschillende niveaus met klanten te communiceren
 • Hbo Werktuigbouwkunde, Technische Bedrijfskunde of Commerciële Economie gestudeerd
 • Kennis van de Agrarische sector
 • Kennis van de Duitse en de Engelse taal

What we offer

Je werkt officieel gezien bij Brunel, en dat brengt alleen maar voordelen met zich mee. Want natuurlijk ga jij voor steeds meer expertise in jouw vakgebied. Je kunt hierbij prima jouw eigen boontjes doppen, maar wij helpen jou graag. Jouw vaste consultant stippelt bijvoorbeeld samen met jou een compleet opleidingsprogramma uit! Daarnaast kun je rekenen op:

 • Korting op verzekeringen en je pensioenpremie
 • Een voordelig sportschoolabonnement en korting op culturele uitjes
 • Een uitstekend salaris met meerdere bonuskansen
 • Een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket

About us

Toen de oprichter van deze opdrachtgever meer dan vijftig jaar geleden een kritische blik wierp op het sorteerproces binnen de voedselindustrie, kwam er maar één ding in hem op: dit kan efficiënter. Hij besloot zijn hele carrière te wijden aan het optimaliseren van sorteermachines, en met succes! Niet lang na de oprichting van de organisatie, realiseerden ook buitenlandse agrarische bedrijven zich dat een samenwerking met deze opdrachtgever een schot in de roos is. En het mooie is: de Engineeringswereld staat nooit stil. Dat betekent dat processen die nu op hun efficiëntst zijn, morgen weer een update kunnen gebruiken. Het maakt jouw werk dynamisch en daar houd je van. Solliciteer vandaag nog!

Summary

 • Publication: PUB243094
 • Location: Zuid Holland
 • Market: Industry
 • Hours per week: 40
 • Branche: Machine & Equipment Construction
 • Education level: Professional Bachelor
 • Area of expertise: Engineering & Design
 • Closing date: Thursday, January 16, 2020
Apply now

Feel free to contact

NW

Nigel Wijshijer

Account manager Brunel Netherlands Rotterdam

+31683064118

Related vacancies

  Job Alert

  Send me an email with the latest vacancies matching Technisch Sales Engineer - Zuid Holland

  Search query is invalid or corrupted You are already subscribed to this Job Alert (duplicate)
  Frequency is not correctly filled in
  Please enter a valid email address
  When creating a Job Alert you agree to our Privacy Statement. You can adjust or cancel your Job Alert at any time.

  Confirmation sent to