Medior Automation Engineer

PUB254049

About this role:

Een groot transportschip nadert een sluis. Als vanzelf weet de sluiswachter wat hem te doen staat: openen maar! Slechts een paar minuten later vervolgen auto’s, fietsers en wandelaars hun weg. Waar slimme software al niet goed voor is. Snelheid en efficiëntie waarborgen voor de Nederlandse infrastructuur? Solliciteer als Medior Automation Engineer in Zuid Holland.

Bruggen, sluizen en andere verkeerssystemen door het hele land zijn bij dit bedrijf in beheer: een engineeringsbedrijf met volop ervaring in het onderhouden, vernieuwen en ontwikkelen van elektrotechnische apparatuur. Jij als Medior Automation Engineer stort je daarvoor op de software. Je bent in dit bedrijf betrokken bij de gehele levenscyclus van alle SCADA-, DCS- en PLC-systemen – en dat zijn er heel wat.

Ontwerpen en programmeren heeft als Medior Automation Engineer je belangrijkste focus. Je werkt zowel aan voorlopige als definitieve ontwerpen, en maakt die ook zelf visueel in allerlei tools. Bovendien sta je tijdens de realisatiefase in nauw contact met testers en monteurs; jij weet tot in detail hoe iets werkt. En dan zijn de beste verbetervoorstellen ook nog geregeld van jouw hand! Je bent een Automation Engineer of niet, toch?

What you need to bring:

Na je technische hbo-opleiding (Elektrotechniek, Industriële Automatisering of vergelijkbaar) ging je vanzelfsprekend de softwarekant op. Vanzelfsprekend, want daar had je altijd al de meeste affiniteit mee. Gaandeweg leerde je de fijne kneepjes van het vak als Softwareontwikkelaar of Automation Engineer, en vergaarde je – in elk geval drie jaar tijd – kennis over:

 • 800xa, SattLine en SIMATIC S7
 • Virtualisatie van XP en Wizcon
 • TDM (Time-division multiplexing)
 • WinCC in een Linux-omgeving

Benefits:

De Nederlandse infrastructuur is een van de beste ter wereld, blijkt al een aantal jaar uit diverse onderzoeken. Wist je dat tientallen Brunellers daar hun steentje aan bijdragen? Brunellers, want specialisten treden niet bij onze opdrachtgevers, maar bij ons in dienst; jij als Medior Automation Engineer dus ook! Dat betekent onder andere dat je:

 • Een salaris ontvangt dat past bij je kennis en ervaring
 • Profiteert van verschillende bonuskansen daarbovenop
 • Opleidingen volgt met je ontwikkelbudget van Brunel
 • Soft skills opschroeft met behulp van onze trainingen
 • Korting krijgt op premies, sportscholen en cultuuruitjes

Anything Else?

Met een nuchtere mentaliteit en een oplossingsgerichte aanpak kom je ver, bewijst dit technische bedrijf. Onze opdrachtgever is niets minder dan een expert op het gebied van infrastructurele installaties. Denk bij zulke installaties niet alleen aan bruggen en sluizen, maar ook aan wegen en waterkeringen, bediencentrales – de sluiswachter anno 2020 beheert tientallen bruggen en sluizen tegelijkertijd – en zelfs windmolens. Het hoofd koel houden is daarbij belangrijk, net als kritisch, open en eerlijk zijn naar collega’s. Voor alles is een oplossing, maar je moet een probleem wel eerst erkennen. Goed, daar zijn de Engineers in dit bedrijf dus nuchter en oplossingsgericht genoeg voor: ze werken veel samen en grijpen zoveel mogelijk kansen aan. Want kansen, die liggen er genoeg in de opdrachten bij dit bedrijf. Ontdekken welke? Solliciteer direct.

Start applying immediately

Sending an application is quick and easy. Just make sure you have the required documents ready to go.

 • Job references (optional)
 • Motivation Letter (optional)
 • Resume
Apply now

Any questions remaining?

Your consultant, Lindsay van Heugten is happy to clarify anything about this vacancy. When reaching out, use this number:
PUB254049

Account manager

Lindsay van Heugten
Brunel Netherlands Rotterdam
l.van.heugten@brunel.net

Want new jobs sent to your inbox daily?

Sign up for the Brunel job alert

Look at our privacy statement