Maintenance & Reliability Engineer

PUB291787

About this role:

Jij zorgt voor de feilloze werking van een deel van het machinepar. Je doet technische analyses van defecten, werkt nauw samen met de technische dienst en optimaliseert ons machinepark. Een boeiende job voor een ingenieur met een passie voor elektromechanica en automatisatie!

Het moderne machinepark is heel uitgebreid en gevarieerd: productiemachines, een wijnbottelarij, een koffiebranderij, leeggoedcarrousels en afvalverwerkingssystemen, goods-to-man-automatisaties, een heuse liquid ice productie-plant, digitale print- en mailapparatuur ... Kortom: voor een maintenance en reliability engineer een uiterst leerrijke werkomgeving, vol technische uitdagingen.

Samen met onze interne servicetechnici en project engineers werk je projectmatig aan bepaalde machines en installaties. Je bent de asset beheerder van je installaties. Je zorgt er dus voor dat de machines optimaal werken, doet verbetervoorstellen en geeft vanuit je expertise aanbevelingen voor het ontwerp van nieuwe installaties met als doel de technische beschikbaarheid van de asset vandaag en in de toekomst te garanderen.

Afhankelijk van je interesses, ervaringen en woonplaats kijken we welke installaties voor jou het meest geschikt zijn.

Dit zijn je verantwoordelijkheden:

 • Analyse en rapportering van de overall equipment effectiveness: je brengt efficiëntieverliezen in kaart en doet voorstellen voor optimalisatie.
 • Opstellen en realiseren van een onderhoudsstrategie van de installatie waar je verantwoordelijk voor bent.
 • Je doet technische analyses van storingen en defecten.
 • Optimalisatie van je installaties(s): op projectbasis en in teamverband (o.a. met collega-engineers en projectverantwoordelijken) optimaliseer je het rendement, de technische beschikbaarheid en het energieverbruik van bestaande en nieuwe installaties. Je volgt de dagelijkse werking ervan op en bent het eerste aanspreekpunt van de technici bij praktische problemen.
 • Analyse en rapportering van de total cost of ownership: je streeft altijd naar kostenefficiëntie en slaagt daar ook in dankzij jouw finetuning van de machines en je adviezen voor optimalisatie of de aankoop van nieuwe installaties.
 • Rapportering en analyse van de onderhoudskosten met als doel de vooruitzichten zo scherp mogelijk te stellen. Je stelt een actieplan op en volgt dat ook op. Je rapporteert rechtstreeks aan het afdelingshoofd van ons Machinepark.
 • Je bent verantwoordelijk voor het up-to-date houden van het technisch dossier van je installaties.

What you need to bring:

 • Kennis en ervaring – Je hebt een masterdiploma industriële wetenschappen en een goede kennis van elektromechanica. Daarnaast heb je ook minstens 3 jaar ervaring.
 • Technische vaardigheden – Je hebt een grondige kennis van (geautomatiseerde) installaties in een productieomgeving en een hands-on mentaliteit.
 • Sociale en communicatieve vaardigheden – Je bent creatief, dynamisch en sociaal. Je houdt van teamwerk en vindt het leuk om je kennis te delen met collega’s.
 • Autonomie – Je werkt in teamverband maar geniet ook veel vrijheid op de werkvloer. Toch kan je altijd een beroep doen op de expertise van je team.
 • Talenkennis – Je spreekt vlot Frans en Nederlands of bent bereid om je bij te scholen. Zo werk je vlot samen met alle collega’s en partners.

Benefits:

 • Stimulerende werkomgeving –Onze locaties bestaan uit een zeer gevarieerd en modern machinepark. Je werkt met innovatieve installaties en leert dagelijks bij.
 • Aangename werksfeer – Je hebt veel sociale contacten en komt terecht in een collegiale omgeving met een fijne werksfeer.
 • Permanente leermogelijkheden – Je leert veel bij on-the-job en kan heel wat interne en externe opleidingen volgen voor je professionele en persoonlijke groei.
 • Aantrekkelijk loonpakket – Boven op een aantrekkelijk loon krijg je extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques en winstdeelname.

Anything Else?

Onze klant is een trouwe en vaste partner van Brunel. Door eerdere succesvolle samenwerkingen hebben zij Brunel gevraagd om ook deze keer voor hen op zoek te gaan naar een sterke Maintenance & Reliability engineer.

Onze partner is een grote speler binnen de retail industrie en biedt een boeiend carrièrepad aan met mooi mogelijkheden op termijn.

Start applying immediately

Sending an application is quick and easy. Just make sure you have the required documents ready to go.

 • Job references (optional)
 • Motivation Letter (optional)
 • Resume
Apply now

Any questions remaining?

Your consultant, Julien Pigeolet is happy to clarify anything about this vacancy. When reaching out, use this number:
PUB291787

Account manager

Julien Pigeolet
Brunel Belgium Mechelen
j.pigeolet@brunel.net

Want new jobs sent to your inbox daily?

Sign up for the Brunel job alert

Look at our privacy statement