Structural Engineer

Friesland - Netherlands - Industry - Machine & Equipment Construction - Engineering & Design - Professional Bachelor

Nieuwe vormen van energie winnen hebben altijd jouw interesse gehad. De kans om deze interesse te combineren met jouw kennis en kunde als Structural Engineer laat je dan ook voor geen goud liggen. Kom je werken bij onze klant in Friesland? Dan reikt jouw werk ook nog eens verder dan de horizon…

Feel free to contact

Leo Kuipers, Account manager

Apply now

About this role

Als Structural Engineer ga je namelijk aan de slag voor een bedrijf dat uitblinkt in offshore oplossingen waarbij de focus voornamelijk ligt op new energy, olie en gas in de maritieme sector. De organisatie ontwerpt bijvoorbeeld systemen voor het veilig overbrengen van personeel, nieuwe constructies voor pijpleggingen en hogesnelheidsschepen. Door het ontbreken van de R&D-afdeling ben jij, samen met het designteam, geheel verantwoordelijk voor het (structurele) ontwerp dat aan alle eisen, van zowel de klant als de keuringsdienst, voldoet.

Dat betekent dat je, aan de hand van jouw handberekeningen en je berekening van eindige elementen, de nodige constructies controleert. Deze berekeningen verantwoord je in ontwerprapporten. Verder ben je intern het aanspreekpunt voor vragen van de design engineers en voorzie je hen van de juiste berekeningsmethodieken.

Verder houd je jezelf bezig met het opstellen van belastingonderwerpen en het uitvoeren van statische en dynamische structurele analyses, met behulp van FEM. Daarnaast verzorg je de risico-inventarisatie wat betreft de sterkte en stabiliteit van de constructies en geef je jouw leidinggevenden regelmatig updates over de voortgang van het project.

About you

Het gaat hier om een functie met veel verantwoordelijkheden, maar gelukkig kun je dat wel aan. Je kunt namelijk altijd bouwen op jouw ervaring in de sterkteberekeningen en statische- en dynamische berekeningen, vooral in de machinebouw. Je berekent ook met gemak aandrijfmechanismen en verbindingen. Bovendien heb je een hbo-opleiding Werktuigbouwkunde, Scheepsbouwkunde of Bouwkunde achter de rug, dus met je kennis zit het wel snor. Daarnaast ben je uiteraard bekend met de meest gangbare normen en FEM-pakketten.

Dat je analytisch sterk bent, blijkt wel uit de bovenstaande competenties. Verder ben je ook nog proactief ingesteld en deins je niet terug voor onverwachte situaties. Je bent namelijk flexibel genoeg om daarmee om te gaan. Overigens is het belangrijk dat je vloeiend Engels spreekt en schrijft, want jouw opdrachtgever heeft een gigantisch internationaal netwerk!

What we offer

Kom je werken bij Brunel? Dan vaar je in elk geval niet voor een halve vracht mee. Wij zorgen er namelijk voor dat je alle kans krijgt om je kennis en kunde volop te gebruiken. En daar blijft het niet bij. Via ons heb je namelijk toegang tot verschillende cursussen die jou nóg beter maken in je vak. Welke cursussen dat zijn, bepaal je zelf. Verder mag je bij ons uitgaan van…

 • Coaching on the job
 • Een goed salaris met diverse bonuskansen
 • Een fijne pensioenregeling
 • Korting op culturele en sportieve uitjes
 • Korting op individuele verzekeringen

About us

Voor we meer vertellen over Brunel, stellen we eerst de opdrachtgever aan je voor. Daar ga je tenslotte aan het werk! Het gaat dus om een bedrijf dat groots is in de offshore en maritieme techniek, en dan vooral qua hijs-, transport- en booroplossingen. En in het aanleggen van pijpleidingen, dus. Het bedrijf werkt op mondiaal niveau, en daar hebben wij bij Brunel veel bewondering voor. Wij houden namelijk wel van ambitie. Die ambitie zien we trouwens niet alleen graag terug in onze klanten, maar ook in jou! Goed zijn in je vak heeft voor ons namelijk pas echt waarde als je genoeg motivatie hebt om nóg beter te worden. En beter worden, dat doe je bij bedrijven die elke dag weer meer uit zichzelf halen. Daarom stellen we jullie aan elkaar voor; jou en interessante organisaties zoals deze specifieke opdrachtgever. Klinkt goed, toch? Solliciteer direct!

Summary

 • Vacancy number: PUB196508
 • Location: Friesland
 • Market: Industry
 • hours per week: 40
 • Branche: Machine & Equipment Construction
 • Education level: Professional Bachelor
 • Area of Expertise: Engineering & Design
 • Closing date: Sunday, March 17, 2019
Apply now

Feel free to contact

LK

Leo Kuipers

Account manager Brunel Netherlands Groningen

Related vacancies

  Job Alert

  Send me an email with the latest vacancies matching Structural Engineer - Friesland

  Search query is invalid or corrupted You are already subscribed to this Job Alert (duplicate)
  Frequency is not correctly filled in
  Please enter a valid email address
  When creating a Job Alert you agree to our Privacy Statement. You can adjust or cancel your Job Alert at any time.

  Confirmation sent to