Data Analist

Groningen - Noord Holland - Netherlands - Services - IT & Telecom - Functional & Business Analysis - Professional Bachelor

Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën over data. Data heeft te veel invloed, te weinig invloed – de meningen hierover lopen uiteen. Jij als Data Analist weet dat het gebruik ervan niet zo zwart-wit is als het lijkt. Data is voor jou geen antwoord, maar een ontzettend handig húlpmiddel. Data analyseren zonder oogkleppen of roze bril op? Solliciteer direct.

Feel free to contact

Sophia van Huizen, Account manager

Apply now

About this role

Ieder bedrijf krijgt er vroeg of laat weleens mee te maken: betalingsproblemen met afnemers. Ook DUO, dé onderwijsbekostiger van ons allemaal, is er helaas mee bekend. Nou komt dat vast niet uit de lucht vallen, maar wat doe je eraan? DUO weet het inmiddels wel: data inzetten. Data-analyses moeten de overheidsinstelling helpen inzage te krijgen in uiteenlopende debiteurenzaken. Iets als vroegsignalering van betalingsproblemen kan bijvoorbeeld al enorm helpen om goede (preventieve) maatregelen te nemen.

Natuurlijk analyseer en concludeer jij daarvoor informatie uit allerlei verschillende gegevens – als Data Analist weet je niet beter. En omdat er wat modellen betreft nog relatief weinig voorhanden is bij DUO, werk je daarnaast mee aan de ontwikkeling van diverse data-methodieken. Ook bepaal je wat risicoprofielen zijn en welke aanpak die vereisen. Wat bij DUO namelijk wél veel voorhanden is, is data zelf. En als ervaren Data Analist vind je de rest dan vanzelf wel uit.

About you

Dat je kennis van databases hebt spreekt voor zich; met een beetje geluk heb je zelfs al eerder gewerkt met de tools Informatica Data Quality en Datprof Analyze. Wat verder telt – we hebben het toch over cijfers – is jouw:

 • Kennis van SQL Foundation – je kunt er zelfstandig mee uit de voeten
 • Feeling én ervaring met DevOps-, Scrum- en/of Agile-werkmethoden
 • Certificaat Professional Scrum Master 1 – ja, je wordt ook Scrum Master
 • Interesse in complexe data en handigheid met spreadsheets en de SQL-server

What we offer

Oké, een studiebeurs zoals DUO die uitgeeft kunnen wij je niet bieden. Maar wel kunnen wij op onze eigen Brunel-manier voorzien in jouw ontwikkeling. Als Data Analist bij ons in dienst kun je bijvoorbeeld uitgaan van:

 • Een fijne vaste maandbeurs én diverse royale bonuskansen
 • Opleidingsmogelijkheden in jouw vakgebied op kosten van Brunel
 • Een vaste Brunel-consultant die fungeert als jouw eigen career coach
 • Deze job bij DUO tot en met begin 2021 – en wie weet tot langer
 • Flexibiliteit als het gaat om vervolgprojecten (en ook om vrije dagen)

About us

Sla het CBS erop na, en je ziet al snel hoeveel studenten Nederland rijk is. Bijna vijfhonderdduizend (!) studenten zetten momenteel hun beste beentje voor op een mbo, hogeschool of universiteit. Zij werken aan hun toekomst, mede dankzij financiële hulp van de staat. DUO is het – vooral voor huidige studenten en reeds afgestudeerden – oh zo bekende instituut dat onderwijs voor iedereen mogelijk maakt. Geen gigantische spaarpot? Dan kun je als student rekenen op extra support. Aardig wat te besteden? Ook dan word je niet overgeslagen. Voor DUO zijn data namelijk niet zwart-wit ziet, net zomin als de financiële situatie van burgers. De ene situatie is de andere immers niet, en wat op papier duidelijk lijkt kan in de praktijk heel anders uitpakken. Ondanks dat het een gigantische instelling is probeert het ieder dossier zo zorgvuldig en persoonlijk mogelijk te behandelen. Al hoeft dat ook niet voor de volle honderd procent, er is tenslotte een gulden middenweg. Met behulp van data loopt DUO minder achter de feiten aan, en kan het doen waarin het de allerbeste in is: onderwijs en ontwikkeling mogelijk maken voor iedereen. Daar als Data Analist aan bijdragen? Solliciteer nu.

Summary

 • Vacancy number: PUB240926
 • Location: Groningen
 • Market: Services
 • hours per week: 40
 • Branch: IT & Telecom
 • Education level: Professional Bachelor
 • Area of Expertise: Functional & Business Analysis
 • Closing date: Friday, January 3, 2020
Apply now

Feel free to contact

SH

Sophia van Huizen

Account manager Brunel Netherlands Groningen

+31 50 520 9726

Related vacancies

  Job Alert

  Send me an email with the latest vacancies matching Data Analist - Noord Holland

  Search query is invalid or corrupted You are already subscribed to this Job Alert (duplicate)
  Frequency is not correctly filled in
  Please enter a valid email address
  When creating a Job Alert you agree to our Privacy Statement. You can adjust or cancel your Job Alert at any time.

  Confirmation sent to