PLC Software Engineer

Overijssel - Netherlands - Industry - Electronics - Operations & Maintenance - Professional Bachelor

Een Twents techniekbedrijf neemt flexibiliteit wel héél serieus. Buigmachines ontwikkelt het, voor industriële producten in iedere gewenste vorm. En die machines moeten hun kennis natuurlijk ergens vandaan halen. Software ontwerpen voor innovatieve hightech apparatuur? Solliciteer als PLC Software Engineer bij deze flexibele techneut!

Feel free to contact

Luuk Brummelhuis, Account manager

Apply now

About this role

‘Het is buigen of barsten’ gaat in deze Twentse omgeving letterlijk op. Buigmachines in alle vormen en maten worden in dit bedrijf ontwikkeld, voor symmetrische en asymmetrische profielen, buizen, kokers en constructies van zowel roestvrij staal als koper. In deze omgeving ontwerpen Mechanical Engineers de hardware, en jij de software! Als PLC Software Engineer komt het functioneren van de buigmachines in zekere zin op jou aan: zonder goed besturingssysteem immers ook geen goed product.

Met innovatieve programmeersoftware ben je als PLC Software Engineer goed bekend. In TwinCAT, en ook in C#, SQL en Visual Studio werk je alle benodigde details uit. De acties die je uitzet luisteren erg nauw, je wil er geen millimeter naast zitten. Gelukkig ben je meestal Pietje Precies genoeg om dat te voorkomen. Je ziet vaak genoeg wat er gebeurt als je dat even niet bent: dan ontstaan er afwijkingen en storingen. Ook die los je dus regelmatig op. Alleen feilloze producten verlaten de fabriek!

About you

PLC-programmeren, hoe lang doe je dat al? Waarschijnlijk al een flinke tijd, te zien aan jouw cv. Al ongeveer vijf jaar (of langer) creëer je handige software voor technische apparatuur. En nog steeds verveelt het je niet! Als PLC Software Engineer bij dit bedrijf:

 • Werk je met TwinCAT PLC, C#, SQL en Visual Studio
 • Heb je daarnaast te maken met diverse KUKA-robots
 • Helpt de Agile-methode je om goed projectmatig te werken
 • Schakel je gemakkelijk met Duitse en Engelse collega’s
 • Kom je nog eens ergens – je bezoekt incidenteel klantlocaties

What we offer

Lichte paniek na het lezen van het functieprofiel voor deze job? Geen zorgen, zelfs als je niet iedere programmeertaal begrijpt of nog niet eerder Agile hebt gewerkt maak je kans. Als PLC Software Engineer bij onze opdrachtgever kom je namelijk bij Brunel in dienst. En wij laten zoiets als een functie-eis jouw carrière niet in de weg staan. Reken met jouw Brunel-contract op:

 • Een opleidingsbudget om jouw kennis flink bij te spijkeren
 • Een lekker salaris (€ 4.000,- € 5.000,-) én verschillende bonuskansen
 • Jouw eigen career coach die je begeleidt tijdens jouw loopbaan
 • Een voordelige pensioenregeling en tientallen kortingsopties
 • Legendarische feesten en borrels– aldus meerdere Brunellers

About us

Als het gaat om flexibiliteit is dit bedrijf goed op weg. Dat het bedrijf buigmachines maakt weet je inmiddels, maar dat ze zó complex zijn? Een mooi voorbeeld is het project van deze techneut in het Midden-Oosten, waar maar liefst 365 kilometer aan 3D-gewalste, ronde en platovalen buizen een knap staaltje architectuur vormen – letterlijk. Allemaal gebogen door de machines van dit bedrijf! Zes machines waren ervoor nodig: er was een machine die walste, een machine die boog in iedere gewenste vorm, een markeerunit voor onder andere zaaglijnen én – de kers op de taart – een zelflerende installatie die processen bewaakte en corrigeerde. Je kunt wel zeggen dat de toekomst écht hier is. Zelflerende installaties vereisen tenslotte de meest geavanceerde software van allemaal! Ben jij lean genoeg voor uitdagingen als deze? Solliciteer direct.

Summary

 • Vacancy number: PUB238544
 • Location: Overijssel
 • Market: Industry
 • hours per week: 40
 • Branch: Electronics
 • Education level: Professional Bachelor
 • Area of Expertise: Operations & Maintenance
 • Closing date: Monday, December 16, 2019
Apply now

Feel free to contact

LB

Luuk Brummelhuis

Account manager Brunel Netherlands Enschede

+31 53 478 6022

Related vacancies

  Job Alert

  Send me an email with the latest vacancies matching PLC Software Engineer - Overijssel

  Search query is invalid or corrupted You are already subscribed to this Job Alert (duplicate)
  Frequency is not correctly filled in
  Please enter a valid email address
  When creating a Job Alert you agree to our Privacy Statement. You can adjust or cancel your Job Alert at any time.

  Confirmation sent to