Development Engineer Automotive

PUB312267

About this role:

About this role:

Kun jij markteisen en technische uitdagingen makkelijk vertalen naar succesvolle producten? Ben je daarnaast in het bezit van een HBO diploma Industrieel Product Ontwerpen, Autotechniek, Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek?

Als Development Engineer vertaal je markteisen en technische uitdagingen in succesvolle producten. Je werkt volgens DFSS (Design for Six Sigma) methodieken van definitiefase via conceptontwikkeling naar een eindresultaat in een multidisciplinair team. Tevens bewaak je de technische/functionele status en voortgang middels design reviews en risico afbouw activiteiten. We verwachten dat je de lead neemt in de afstemming tussen het Design Centre, ontwikkelpartner, toeleveranciers en Production Engineering.

Gedurende de conceptfases van projecten zal de nadruk liggen op conceptbepaling en afstemming/coördinatie met leveranciers evenals met andere afdelingen binnen DAF (Styling, Voertuigdefinitie, Elektrische Systemen en Beproeving). In latere fases zullen risico-inventarisaties en ook de daadwerkelijke vrijgiftes en productafnames een sterkere rol gaan spelen. Het slagvaardig en pro-actief ingrijpen bij dreigende problemen, behoren tot je taken.

Een deel van de werkzaamheden bestaat uit het (mede) opstellen van maatvoeringseisen, uitvoeren van tolerantiestudies, opstellen van control plannen, het ontwikkelen van assemblagestrategieën en –gereedschappen evenals het analyseren van meetdata.

What you need to bring:

What you need to bring:

Je bent HBO afgestudeerd in Industrieel Product Ontwerpen, Autotechniek, Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek.

Je hebt een paar jaar werkervaring met het ontwikkelen van kunststof dashboard producten, HVAC systemen en of routing van air-conditioning / koelwater leidingen.

Je hebt ervaring met CAD systemen, bij voorkeur Unigraphics.

Je hebt ervaring met construeren in kunststof (behuizingen) zoals maakbaarheid, tooling, sterkte & stijfheid en touch&feel.

Je bent in staat om technische uitdagingen om te zetten in realistische producten.

Je bent besluitvaardig, zelfstandig en beschikt over een gedreven collegiale instelling en kunt goed werken in teamverband.

Je beheerst de Engelse en Duitse taal. Nederlands is een absolute pré.

Benefits:

Benefits:

Gedetacheerd worden als Development Engineer betekent dat je in dienst treedt bij Brunel. Je krijgt een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd. Dit betekent dat je niet alleen de zekerheid hebt van een contract, maar ook verzekerd bent van een carrière! Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden, zijn ook de secundaire arbeidsvoorwaarden goed te noemen. Een pensioenregeling volgens beschikbaar premiestelsel, collectiviteitkorting bij CZ zorgverzekeringen, een bonusopportunity en 26 vakantiedagen zijn enkele voorbeelden. Brunel Engineering bemiddelt al ruim 30 jaar startende en ervaren ingenieurs in de techniek. Onze opdrachtgevers variëren van multinationals tot kleinere bedrijven. Samen vinden we de baan die aan jouw wensen voldoet.

Anything Else?

Anything Else?

De opdrachtgever is onderdeel van een wereldwijde fabrikant van trucks. Dit onderdeel behoort tot Europa's beste en ze onderscheidt zich met de ontwikkeling, verkoop en productie van kwalitatief hoogwaardige producten. Dit uit zich in energie-efficiënte vrachtwagens, rijcomfort, lage kosten per kilometer en beperkte impact op de omgeving. Op basis van 'build to order' worden vrachtwagens op bestelling geproduceerd. Uitstekende productieplanning en -beheersing zijn dan ook noodzakelijk om aan de vele klantspecifieke wensen en eisen te kunnen voldoen.

Start applying immediately

Start applying immediately

Sending an application is quick and easy. Just make sure you have the required documents ready to go.

  • Job references (optional)
  • Motivation Letter (optional)
  • Resume
Apply now

Any questions remaining?

Your consultant, Floor Egger is happy to clarify anything about this vacancy. When reaching out, use this number:
PUB312267

Account manager

Floor Egger
Brunel Netherlands Eindhoven
f.egger@brunel.net

Want new jobs sent to your inbox daily?

Sign up for the Brunel job alert

Look at our privacy statement