Business Intelligence Analyst

PUB322332

IT specialists

About this role: Business Intelligence Analyst

About this role: Business Intelligence Analyst

Als er één wens is die alle bedrijven en organisaties gemeen hebben, dan is het wel dat hun bedrijfsvoering ‘smart’ is. Want hoe ‘smarter’ die is, hoe slimmer er met de diverse resources omgesprongen kan worden en des te beter de resultaten. Hiervoor hebben we intelligentie nodig. Business Intelligence, om precies te zijn. En vooral jou als BI Analyst, om chocola te maken van de data die je voorgeschoteld krijgt.

Voor jou als Business Intelligence Analyst is het leggen van verbanden tussen Business Intelligence (BI) afkomstig uit diverse systemen dagelijkse kost. Die Business Intelligence trouwens, dat kan van alles zijn: van informatie over opdrachtgevers, klanten en concurrentie tot data met betrekking tot trends, producten en kandidaten, noem maar op.

Bij onze opdrachtgever vervul je ook de rol van (BI) Consultant en Informatie Analist. Zo inventariseer je de functionele behoefte binnen de organisatie; wat is het uiteindelijke doel van de analyse en welke databronnen zijn er beschikbaar? Zodra de doelstelling helder is, start je met het opstellen en onderhouden van technische en functionele documentatie, zoals inzichtelijke dashboards en management-rapportages.

Het uitvoeren van complexe (data-)analyses doe je met behulp van tooling als Microsoft Business Intelligence, Qlikview, Business Objects, SAS, Cognos en Oracle BI Suite. In de tussentijd houd je je continu bezig met het inrichten, bijhouden en uitbreiden van het datawarehouse (DWH) en het testen van de implementatie daarvan.

Ook het opstellen van conceptuele en logische datamodellen aan de hand van SQL databases, Dimensionaal Modelleren en Data Vault is een regelmatig terugkerende bezigheid voor je. Als de data eenmaal geanalyseerd zijn, wil je ze immers het liefst op een zo aantrekkelijke manier presenteren.

What you need to bring:

What you need to bring:

Ben jij die ervaren Business Intelligence Analyst die bij onze opdrachtgever aan de slag gaat? Dan herken jij jezelf in onderstaand profiel:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-/wo-niveau;
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je bent bekend met SQL, PowerBI, SSIS, SSAS en SSRS (of vergelijkbaar);
 • Je kunt goed omgaan met vertrouwelijke informatie;
 • Je bent kritisch, accuraat, analytisch en initiatiefrijk.

Benefits:

Benefits:

Bij Brunel zorgen we graag goed voor onze specialisten. Dat is onder andere terug te zien in het volgende aanbod:

 • Een uitstekend startsalaris, te vermeerderen met diverse bonusopportunities;
 • Een uitgebreid aanbod wat betreft opleiding, ontwikkeling en training;
 • Korting op verzekeringspremies en een gunstige pensioenregeling;
 • Voordelig naar het theater, de bioscoop en de sportschool;
 • Regelmatig uitnodigingen voor borrels, interactives en meet-ups.

Anything Else?

Anything Else?

Als Business Intelligence Analyst rust er behoorlijk wat verantwoordelijkheid op je schouders. Dat kun jij prima aan; je zou nog data crunchen tijdens je ontbijt als het kon. Over crunchen gesproken, we hadden het al even over ‘ergens chocola van maken’.

Zoals jij de verbinding zoekt tussen bepaalde data, leggen wij graag de verbinding tussen de beste specialisten en de meest toonaangevende bedrijven. Zodat onze specialisten hun crunchy gave om chocola te maken van data kunnen inzetten bij onze opdrachtgevers. Trouwens, specialisten verbinden aan opdrachtgevers, daar lusten wij bij Brunel wel chocola van. En nu jij. Ga jij mensen blij maken met je BI-skills? Solliciteer vandaag nog! Wij zetten de koffie vast klaar. En vooruit, we doen er ook een chocolaatje bij.

Start applying immediately

Start applying immediately

Sending an application is quick and easy. Just make sure you have the required documents ready to go.

 • Job references (optional)
 • Motivation Letter (optional)
 • Resume
Apply now

Any questions remaining?

Your consultant, Rob van den Putte is happy to clarify anything about this vacancy. When reaching out, use this number:
PUB322332

Account manager

Rob van den Putte
Brunel Netherlands Groningen
r.van.den.putte@brunel.net

Want new jobs sent to your inbox daily?

Sign up for the Brunel job alert

Look at our privacy statement