Business Analist

PUB281236

About this role:

Er is geen flaw die jij niet ziet, om wat voor IT-proces het ook gaat. Die scherpe analytische blik gebruik je ook voor het gladstrijken van die hobbels, zodat jij zeker weet dat de zaak op rolletjes blijft lopen. Schakel je snel tussen verschillende disciplines en heb je een groot hart voor IT? Solliciteer en word Business Analist bij Brunel!

Je kunt terecht bij meerdere soorten opdrachtgevers, in deze functie. Maar waar je ook aan de slag gaat, jouw werkzaamheden zijn in de basis hetzelfde. Het is aan jou om, samen met de Product Owner, de wensen en de opmerkingen van de eindgebruiker van de IT-producten te inventariseren en te vertalen naar de rest van het IT-team. Verbeterpunten inventariseer je niet alleen, je analyseert en specificeert ze ook. De resultaten werk je uit tot concepten, features en user stories. Indien nodig word jij ondersteund door directe collega’s, zoals business/ solution architecten en ontwikkelaars.

Even over het analyseren, dat doe je ook op een bredere schaal. Je denkt mee over kansen voor de business en je toetst de ideeën van jouw team op impact en haalbaarheid. Dit betekent dat je continu bezig bent met de meest innovatieve IT-producten en dat je jezelf verrijkt met zowel verbredende als verdiepende kennis.

Soms is het nodig om even op je strepen te staan, wat betreft je standpunten. Geeft niet, hiervoor zet jij jouw overtuigingskracht graag in. Overigens werk je volgens de regels van Agile en werk je actief mee aan het zelfsturend maken van het team, aan de hand van DevOps. Dit betekent dat jouw directe collega’s de meest uiteenlopende specialisten zijn. Denk bijvoorbeeld aan Marketingstrategen of Juristen.

What you need to bring:

Als Business Analist heb je uiteraard behoorlijk wat IT-kennis over IT op zak. Ga je bij ons aan de slag? Dan heb je ook...

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting IT of Bedrijfskunde
 • Minstens 5 jaar relevante werkervaring
 • Bij voorkeur ervaring met Agile, Scrum en DevOps
 • Ervaring met het formuleren van Business Requirements en het overzien van ontwikkel- en testmethodes
 • Ervaring met het opstellen van Use Cases en Business Process Models (BPMN, UML)
 • Het liefst de certificaten van Prince2, IREB, ITIL en BISL op zak

Verder is het belangrijk dat je jezelf schriftelijk goed uit kunt drukken, de Engelse taal uitstekend beheerst en verschillende stakeholders betrokken houdt bij jouw werk.

Benefits:

Het is een hele lijst, die punten die wij van jou vragen. Je krijgt er gelukkig wel veel voor terug. Die certificaten kun je bijvoorbeeld ook bij ons halen, als je ze nog niet hebt. Wij werken namelijk samen met gerenommeerde opleidingsinstituten. Bij die organisaties kun je ook trainingen volgen in soft skills, zoals debatteren en persoonlijk leiderschap. Jouw functie draait tenslotte om meer dan kennis alleen. Verder krijg je bij ons:

 • Een passend salaris dat met je meegroeit
 • Een voordelige pensioenregeling en korting op meerdere verzekeringen
 • Korting op culturele en sportieve uitjes
 • Veel, heel veel mogelijkheden om kennis te maken met andere experts in je vakgebied

Anything Else?

Wij gaan voor de beste match tussen specialist en bedrijf, omdat we vinden dat ze met elkaar samen horen te werken. Want geen enkele professional groeit pas echt zonder te werken in een uitdagende omgeving en geen ambitieus bedrijf komt vooruit zonder te werken met de koplopers in hun vakgebied. Wij staan voor onze visie, en dat doen we tegenwoordig in zeker 35 landen over de hele wereld. Van de Verenigde Staten tot België tot Brazilië tot India tot China. Hoor jij thuis in dit netwerk? Reageer dan meteen!

Start applying immediately

Sending an application is quick and easy. Just make sure you have the required documents ready to go.

 • Job references (optional)
 • Motivation Letter (optional)
 • Resume
Apply now

Any questions remaining?

Your consultant, Emmy Horsch is happy to clarify anything about this vacancy. When reaching out, use this number:
PUB281236

Account manager

Emmy Horsch
Brunel Netherlands Amsterdam
e.horsch@brunel.net

Want new jobs sent to your inbox daily?

Sign up for the Brunel job alert

Look at our privacy statement